Dagens Bidrag: Ukraina

temabokser2017

escNorge har gjennom de siste ukene presentert årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Noen få bidrag gjenstår, og dagens bidrag er Ukraina.

I Stockholm i fjor gikk Ukrainas Jamala helt til topps med låta 1944, og årets finale i Kiev nærmer seg med stormskritt. Vertslandet gikk i år igjen for en nasjonal finale for å velge sin hjemmebanerepresentant. I år ble det bandet O.Torvald som vant, og nå håper de på å gå i Jamalas fotspor i Kiev.

Bandet O.Torvald ble formet i 2005, og besto da av medlemmene Yevhen Halych, Denys Myzyuk, Oleksandr Nechyporenko, Andriy Lytvynok, Ihor Odaryuk og Volodymyr Yakovlev. Senere trakk Oleksandr, Andriy, Ihor og Volodymyr seg fra bandet, og bandet består i dag av Yevhen Halych (Vokal og gitar), Denys Myzyuk (gitar og koring), Mykola Rayda (Bass), Oleksandr Solokha (Trummer) og Mykyta Vasylʹyev (Piano og DJ).

Bandet ble formet i byen Poltava, men i 2006 flyttet de inn i et hus i Kiev sammen, hvor de blandt annet bygde et hjemmestudio og begynte å lage musikk. I begynnelsen spilte de svært mange konserter, og de har deltatt på flere større festivaler og eventer, som GBOB, Red Ruth, Perlin season Tavria Games Night og Independence. 
Bandet var den gang relativt ukjent, men etter å ha dukket opp på scenen sammen med flere store Ukrainske artister fikk de fort oppmerksomhet.

Den første singelen kom i 2008, og samme året ga de ut sitt første studioalbum, «O.Torvald». Siden det har bandet gitt ut 4 nye album, i 2011, 2012, 2014 og 2016. De har også gitt ut flere album, blandt annet et album med akustiske versjoner av sangene sine.

Den 18. februar i år deltok O.Torvald i den siste av 3 semifinaler i Ukrainas utvelgelsesprosess, og kom videre til finalen den 25. februar. O.Torvald slo ut de 5 andre finalistene, inkludert favoritten Tayanna, og fikk dermed muligheten til å representere Ukraina på hjemmebane den 13. mai.

Låta de skal fremføre heter «Time» og er kategorisert som alternativ metal. Låta er skrevet av Yevhen Halych og Yevhen Kamenchuk.

Fordi landet vant Eurovision i fjor er Ukraina garantert en plass i finalen. Vi får altså se O.Thorvald på scenen den 13. mai!

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien