Land 1 til 5 i første semifinale

Så har vi snudd bunken, alle semifinaleland har denne påfølgende øvingen igjen før generalprøvene til deres semifinale starter, i dette tilfelle for landene i semifinale 1 på mandag. Kommer med en kommentar om hvordan showet er og om book-makerne tror eller ikker tror på finaleplass om akkurat det bidraget.

Sverige

Dette sitter som en kule, Robin synger bra, har passelig med sjarme inne, dansen sitter og grafikken er kul. Book-makerne sier finaleplass og det blir det også. Faktisk tror book-makerne at Robin vinner sin semifinale. Og alle tre gjennomkjøringene sitter like bra. Og den svakt lilla dressen er ganske knasj den også.

Georgia

I knallrød kjole ber Tamara oss om å ha troen. Dramatisk ballade som blir flott fremført, ingenting å utsette på det vokale og låten minner svakt om vinnerlåten til Conchita fra noen år siden. Bookmakerne har denne på 14 plass, mulig den kan gjøre dette til skamme og likevel karre seg til finalen. Dette var nemlig en knall fremføring, kunne vel dog ønsket meg litt mere innlevelse. Og noe av det kommer i andre gjennomkjøring av låter.

Albania

Nok en gang bytter de øvetid med Australia. Og Lindita får æren av å åpne årets kjoletrend som er isprinsesse-kjolen. Hvit og sølv er greia der, men mulig hun burde brukt mere penger på vokalcoach enn på kjolen. Vokal er det skurrende til tider. Dette tror ikke book-makerne på og der tror jeg at jeg må si meg enig. Båtene fra forhåndsvideoen er med i bakgrunnen, gjenbruk er miljøvennlig og bra.

Australia

I en gråskimrende frakk skal Isaiah forsøke å få oss til å stemme på han. Vokalt er dette helt greit, men er ikke helt sikker på om han klarer å få til den innlevelsen akkurat en slik låt skal ha. Dette kan bli litt for grått og anonymt for mange. Book-makerne tror på dette, selv er jeg ikke lenger like sikker nå. Men, skjerper han akten sin burde det gå veien til finalen. Og ved andre gjennomkjøring har Isaiah oppdaget hvorfor det er kameramenn til stede. Straks bedre og nå tror jeg dette enkelt blir finale.

Belgia

Isprinsesse nummer to for dagen kostymemessig. Både vokalt og fremføringsmessig er dette ganske ustødig, hun virker rett og slett skremt der hun står på scenen. Mange mener at dette kan bli årets flopp i forhold til det book-makerne trrodde på forhånd og jeg er vel tilbøyelig til å være enig der. Hun klarer å skrape frem litt mere innlevelse i den neste to gjennomkjøringene så kanske det er ett lite håp for finaleplassen likevel.

Tre eller fire låter tror jeg får lov til å juble over finaleplassen på tirsdag, så med andre ord en sterk åpning på denne semifinalen.

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien