Dagens Bidrag: Østerrike

I tiden opp mot Eurovision Song Contest, har escNorge presentert alle årets deltakerbidrag, og nu er vi nesten ved endestasjonen. Dette er skjet i alfabetisk rekkefølge, og vi har i dag kommet til Østerrike.

temabokser2017

 Alpelandet Østerrike står for tur, og dagens reise giver dem deres velfortjente plass i spotlightet. Østerrike har haft adskillige flotte plaseringer gjennom årene, men de sidste mange år, har dog ikke været en dans på roser på Eurovisjons scenen. Kringskasteren ORF har da også forsøkt forskjellige tiltag, for å bryte den dårlige statistik, som de i mange år har lakt for dagen. I 2013 valgte de å velge artisten internt, og Conchita Würst – kom, så og sejrede som bekendt.

 I år forsøker Østerrike endnu en gang med internt valg av artist – og valget gikk på den nu 25-årige Nathan Trent. Barneføtt i Innsbruck av en italiensk mor og med en østerrisk far. Allerede som 3-årig startede hans musikalske reise, og det begyndte med de klassiske violin- og klaver leksjoner. Han har gjennom årene deltaket i forskjellige talent-konkurranser i både Tyskland og Østerrike, og avsluttede i fjor en bachelor indenfor musik og kunst ved Wiens Universitet. På sit visitkort kan Nathan skrive: komponist og tekstforfatter, ligesom at han arransjerer sine egne låter.

 Årets låt fra Østerrike heter: ‘Running on air’ – og er skrevet av Nathan Trent sjelv, sammen med Bernhard Penzias. Bernhard er en erfaren mann i det musikalske – han stammer ligeledes fra Østerrike, og kan på sit visitkort skrive: komponist, tekstforfatter, produser og multi-instrumentalist. Han har skrevet musik i mere end 30 år, og har gjennom årene skaffet adskillige gull og platin-plater. Om årets samarbeide mellom de 2 bærer frukt, vil tiden vise inden for en overskuelig fremtid.

 Ryktet vil, at Nathan også var overvejet til å skulle være i den tyske finale i år – men ORF vandt den kamp, og han står på scenen i Ukraina for sit hjemland. Der er kun å ønske Nathan og Østerrike alt det bedste i Kiev.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien