Andre semifinale sang 6 – 10

Med bare 2 plasser tatt så er den enda 8 plasser ledig for de 15 siste landene i andre semifinale som øver i dag. Vel, egentlig bare 7 ledige siden Norge tar en av de 8 plassene.

Nederland

Vokalt er dette noe av det beste vi blir servert i år og når de tre jentene i OG3NE slipper seg litt løs mot slutten av låten blir dette også en låt som det blir litt trøkk i. de tre glitterkjolene kunne vel muligen vært byttet ut med noe mere passende for jenter sm er 21 og 22 år. Uansett både jeg og book-makere ser frem til å se dem i finalen. Og de to siste gjennomkjøringene bare viser at disse tre jentene har alt på stell.

Ungarn

Denne semifinalens etniske bidrag. Og selv om man ikke forstår ett ord av hva han synger klarer han med den inderligheten og sårbarheten han gir oss under fremføringen å gi en en god hentydning av de underliggende følelsene i denne låten. Og i sin flotte folkedrakt ser på jeg og book-makerne frem til å se han i finalen på lørdag. Alle gjennmkjøringene sitter bra.

Danmark

Endelig er den røde kjolen tilbake og Anja nailer dette vokalt, selv om jeg synes det blir litt skrikete til tider. Andre vil muligens kalle slik synging kraftfull. Fremføringen er litt for innadvent for min smak og mens book-makerne har denne på tredjeplass i denne semifinalen tror jeg derimot at hun sitter gråtende i green-room på torsdag kveld. Restene av gjennomkjøringene viser at knestående skriking ikke er bra.

Irland

Brendan ser ut som korgutt og med den lyse stemmen har har er det liten tvil hvilken stemme han har i koret. Uansett hvr hardt han prøver så klarer han ikke å få særlig mye inderlighet og styrke inn i fremføringen sin. Det fremstår som litt spinkelt og de er nok derfor min imaginære book-maker-venn og jeg er enig i at dette ikke tar seg til finale. Og luftballongen har står i under fremføringen tror jeg ingen skjønner meningen med.

San Marino

Her har vi to artister som liksom skal ta med seg nattens stemning med på scenen. Det klarer de ikke kan man vel si. Den kjemien som er mellom dem virker veldig påtatt og ikke spesielt ekte. Så det som kunne blitt den disco-festen blir mere ett daff greie.. Og selv om en liten bit av meg gjerne hadde sette dette i finalen vil nok akkurat denne festen ende på torsdag kveld. Enstemming vedtatt av meg og book-makerne.

Da ble to plasser til i finale tatt, så med andre ord 6 plasser gjenstår.

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien