Oppsummering av dag 7 i Kiev

Nok en øvingsdag i Ukrainas hovedstad Kiev er avsluttet, og vi er én dag nærmere semifinalene og den store finalen. I dag har de 13 siste låtene i semifinale to hatt sine andre sceneprøver, deriblant forhåndsfavoritter som Bulgaria, Estland og Israel – og, ikke minst, våre egne norske representanter.

De 13 landene som har hatt øvelse i dag er: Nederland, Ungarn, Danmark, Irland, San Marino, Kroatia, Norge, Sveits, Hviterussland, Bulgaria, Litauen, Estland og Israel.

Norge leverte, ifølge journalister og fans i Kiev, en kompetent øvelse der alle tekniske detaljer satt som de skulle. Oppbygningen til refrenget fremføres av en korist som bruker vococoder, og det skal høres «riktig» ut for publikum.

Det har ikke vært noen store svingninger på oddsen i løpet av dagen. Bulgaria er nå passert av Portugal og faller til en 3. plass, Danmark er inne på topp 10, Nederland fortsetter å klatre og er nå rangert som nr. 12, mens JOWST har stabilisert seg på en 25. plass.

Klikk på bildene for å se videoer fra dagens øvelser. Alle bilder: Thomas Hanses og Andres Putting/eurovision.tv

 

I morgen er det de seks forhåndskvalifiserte for finalen som skal ha sine andre øvelser – vertslandet Ukraina og ‘de fem store’ – Italia, Spania, Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien