Ukraina og de 5 store øver

Grunnet den norske hagefesten på fredag «skulket» jeg den første øvelsen til Ukraina og de såkalt 5 store. Men, i dag er jeg på plass og skal se hvordan de 6 landene som er direkte i finalen ter seg på scenen. Og nå er det akkurat 1 uke siden jeg var på pressesenteret for første gang og om en uke vet vi hvem som har vunnet og vi kan glede oss eller gremmes over akkurat det resultatat.

Ukraina

Fremføringen nå er mye mere polert enn den vi så på forhåndsvideoen fra den ukrainske finalen. Og dermed gikk den fra å være interessant til å bli en ganske så ordinær band-fremføring. Og hvis man ikke er noe stor fan av rock så oser det tissepause av dette. Jeg synes det er kul rock, men tviler vel på at dette vl gjøre seg spesielt bemerket på resultatlistene. Og som med de fleste rockesangere er det vokale i orden.

Italia

Og der har jeg sett årets store favoritt til å heise krystall-mikrofonen over hodet neste lørdag kveld. Jeg blir ikke forundret om det skjer, men jeg blir faktisk mindre forundret om det ikke skjer. En småsjarmerende til tider keitet fremføring kommer til å få storparten av de som står på gulvet foran scenen til å veive med armene i den nye dansen. Så får vi se om Francesco veiver inn nok poeng til en seier neste lørdag.

Spania

Manel skal ha for at han virkelig prøver å skape en sommerdag-på-stranden-stemning på scenen med hele bandet og han selv i sommerlige hawaii-skjorter. Jeg synes han lykkes ganske bra, men da de har valgt å spre hele gruppen over hele scenen så blir festen litt tam. Vokalt er dette innenfor, men det må jobbes med å få enda mere sommerstemning på scenen.

Tyskland

Vokalt er det veldig lite å utsette på det Levina gjør på scenen. Men, resten av det som foregår på scenen er like grått og kjedelig som den kostyme hun har på seg. Denne låter har potensiale og selv om Levina fremstår som riktig så sjarmerende på TV-skjermen tror jeg nok de fleste vil falle av i løpet av de tre minuttene låten varer. Det skjer jo tilnærmelsesvis ingenting på skjermen jo.

Storbritannia

Vår britiske veninnen Lucie har skjønt at synger man en stor emosjonell ballade er der innlevelse som gjelder. Hun ser rakt inn i kamera og virker å mene hvert ord hun synger. Det vokale er også til stede og alt i alt blir dette en veldig bra fremføring av en låten det formelig skriker musikal-låt av. Skal endelig pop-landet fremfor noen i Europa få en anstendig plassering?

Frankrike

Siste låt ut i år øvingsmessig og dessverre gjør Alma akkurat samme tabben som Amir gjorde i fjor. Hun står alene på scenen og er dessverre milevis fra å eie den i noen som helst grad. Kul låt, men dette blir ganske så tamt når man ser dette på en TV-skjerm. Vokalt også litt så som så, men hvorfor ødelegger de for seg selv på denne måten?

Da er altså alle øvingene ferdige, neste gang disse er på scenen er på fredag når generalprøvene for finalen starter. Blir det en av de 5 store som vinner i år eller blir det nok en gang en av sangene fra semifinalen som drar det lengste strået.

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien