Blogg: Disse tror jeg går videre fra første semifinale

I morgen braker Eurovision 2017 endelig i gang med første semifinale! I denne bloggen forsøker jeg å tippe hvilke ti bidrag jeg tror kommer til å ta seg til lørdagens finale.

Disse ti tror jeg går videre:

Sverige
Søta bror har bare røket ut en gang i semien (og det var i mine øyne med deres beste bidrag noensinne), og har de siste årene vært en av de aller sterkeste landene i Eurovision. I år stiller de med en moderne popsak som jeg tror veldig mange kommer til å like. Jeg synes det er litt for glatt og polert, men Robin leverer et solid nummer sammen med danserne sine. Tror Sverige har store sjanser for topp ti i finalen i år også, og sjansene for en exit i semifinalen ser jeg som helt utelukket med et så safe bidrag som dette.

Australia
Mitt favorittland i Eurovision. Jeg er overbevist om at de alltid kommer til å sende kvalitet og jeg ber til de høyere esc-makter om at Australia får være med for evig tid. Sannsynlighet for at de blir nektet å delta nå etter å ha vært inne i varmen i tre år er vel uansett liten. «Don’t Come Easy» er kanskje det svakeste av de tre bidragene de har sendt, men allikevel en sterk ballade som ikke blir for ordinær mye takket være Isaiah med sin særegen stemme. Det er mange ballader i år, men denne bør klare å ta seg til finalen.

Belgia
Av de jeg har tippet videre er jeg mest usikker på Belgia. Dette har vært en av de store forhåndsfavorittene, men på prøvene har ikke Blanche overbevist og det kan spøke for finaleplass. Men låten er såpass fin og Blanche har en såpass unik stemme at jeg tror det kan gå veien hvis hun er litt mer heldig med fremførelsen når det virkelig gjelder.

Moldova
Epix sax guy og gjengen er tilbake. Og gutta byr på fest selv om låta blir litt for monoton i mine ører. Men dette er så livlig og energisk at jeg tror Moldova får by på fest også på lørdag.

Finland
En av mine favoritter. En av de beste balladene i år og jeg tror Leenas nydelig stemme kommer til å trollbinde Europa. Det visuelle på scenen er også med på å gi en magisk stemning og magisk blir det også når Lasse spiller mellomspillet på piano. Etter to år med skuffelse for finnene, tror jeg nå de får seg en opptur. Fortjener finaleplass.

Aserbajdsjan
Dette skjønner jeg ingenting av. Fatter ingenting av hva Dihaj prøver å formidle og låta er for meg bare et irriterende forsøk på å være moderne. Men det ser ut til at mange liker dette og sceneshowet skiller seg ut med blant annet hest på stige… Aserbajdsjan har aldri gått glipp av finale, og det skjer mest sannsynlig ikke i år heller.

Portugal
Portugal er for en gangs skyld en av favorittene. Denne retroballaden skiller seg ut, med et rent nummer der alt fokuset er på vokalen og melodien. Personlig er ikke dette blant mine store favoritter, men jeg synes det er artig hvis Portugal endelig får oppleve litt suksess i Eurovision. Salvador har vært borte fra de første prøvene grunnet helseproblemer og da har søsteren som har komponert låta vært stand-in. Nå er Salvador på plass og alt tyder på finaleplass for Portugal.

Hellas
En av de låtene jeg liker dårligst i år, synes låta er fryktelig masete. Så hadde det vært opp til meg hadde Hellas røket ut av semifinalen for andre året på rad. Men jeg tror mange kommer til å like denne låta og at man synes at det er et moderne friskt pust. Demy har slitt veldig med vokalen på prøvene i Kiev, men jeg tror såpass mange har sans for låta at det blir finaleplass. Men håper jeg tar feil og at Montenegro tar plassen i stedenfor, som er et annet bidrag der vokalen ikke har vært helt på plass.

Latvia
For tredje året på rad velger Latvia å sende en låt som skiller seg ut i lydbildet. Jeg elsket de to forrige bidragene deres. Denne synes jeg er litt småkul, men har også en tildens til å bli i overkant masete og monoton. Allikevel tror jeg det fargerike showet og det fordelaktige startnummeret som sist ut på scenen gjør sitt til at bandet Triana Park kan juble over finaleplass.

Armenia
Nok et bidrag som skiller seg ut. For meg er dette et skuldertrekk, men jeg tror mange kommer til å mene at sounden er spennende. Med en sterk fremføring tror jeg Armenia flyr til finalen.

Så dette er de ti jeg tror går videre. Hvem tror du går videre? Kommenter gjerne i kommentarfeltet!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien