Nå starter alvoret

Etter en uke med øvelser som ble avsluttet med ett rød løpet-evenement i strålende solskinn med påfølgende åpningsfest må nå artistene stille og og fokusere helt på de finalene de skal delta i.

For 20 av artistene som deltar i semifinalen blir det finaler i flertall, for 16 av dem blir det finale i entall. Og alvoret starter nå en kveld, for klokken 22:00 er den såkalte jury-rehearsal hvor juryene som kan stemme i den første semifinalen vil sitte hjemme hos sitt lokale TV-selskap og stemme på låtene. Og i disse juryene som i hvert land består av 5 personer må de rangere alle låtene som er med, naturligvis med unntak av sin egen låt. Så en må anta at de har hørt gjennom låtene før de får se dem i kveld og har en slags formening om hvordan akkurat sin rekkefølge skal være. Og så får vi håpe at de har lært av ett av de danske jurymedlemmenes tabbe fra i fjor som rangerte låtene feil vei.

Ganske snart begynner første gjennomkjøring av generalprøven. Det vil være første gang vi får se alle 18 låtene i rekkefølge og det er egentlig først nå vi virkelig ser hvilke låter som står ut og hvilke som dessverre har ett mere forglemmelig drag over seg. Og det er alltid spennede hvilken kategori den enkelte låt faller i. Man vil jo at sine egne favoritter skal komme i den første kategorien.

Avtemmingen på pressesenteret har nå starter og akkurat når dette skrives er det disse 10 landene landene som vil ha grunn til å juble i morgen kveld:

Sverige

Portugal

Aserbadsjan

Finland

Australia

Armenia

Belgia

Moldova

Hellas

Kypros

Så får vi se hvor rett de som er her inne på pressesenteret får da.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien