Norge klager til EBU og godtar ikke kveldens juryprøve

 (Oppdatert) Det har ikke vært noen god dag på jobben for den norske delegasjonen i dag. Under første gjennomgang klokka 15.00 i dag var det trøbbel både med monitorlyden til artistene, og maska til JOWST. Den lyste rett og slett ikke. I TV-bildene skal masken spille sammen med en del effekter både i bakgrunnen og på TV-skjermen. Når maska ikke lyser, blir en vesentlig del borte. Det er framføringen under juryfinalen som juryene gir poeng ut i fra. Norge har nå klaget, og ber om å få synge på nytt. 

Rent musikalsk hørtes det ut til å gå bra for Norge, som fikk applaus i pressesenteret. Men når det tekniske svikter, blir artisten ofte satt ut.

Prosjektleder Stig Karlsen sier til escNorge i kveld at Norge har sendt inn klage.

– Dette er signaturen til hele konseptet rundt låta, og vi godtar ikke denne juryprøven. Vi  avventer tilbakemelding fra EBU.

Likevel er mange veldig fornøyde med dagens norske prøve. esctoday skriver at effektene spiller en stor rolle i det norske nummeret, og at disse fungerte bra. De nevner ikke masketrøbbelet. De skriver også at låta nok vil appelere til de unge seerne. De skriver at sceneshowet spiller godt sammen med det musikalske.

For øvrig er det «maskeskandalen» som preger en del aviser og blogger. Blant annet skriver Tobben Ek i Aftonbladet ikke om selve framføringen, men om at masken ikke lyste, og at Norge har levert inn protest.

Siste: 

Ifølge kilder i pressesenteret får Norge framføre låta på nytt. Dette er ikke bekreftet.

Musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen ser ut til å være av en litt annen oppfatning. På Instagram skriver han: «Da var gjennomkjøringen unnagjort. Gikk dødsbra. dette bare MÅ bli finale på lørdag» 

Kort tid etter slettet han sitt eget instagraminnlegg. 

Siste:

Det er nå ifølge Morten Thomassen, leder av den norske Grand Prix-klubben og vår skribent, avgjort at Norge ikke får synge på nytt.

Han sier i en kommentar:

Synd at masken fortsatt ikke virker, den er en viktig del av showet. Jeg tror likevel at den profesjonelle juryen ikke vil legge merkbar vekt på dette. De vet at ting kan gå galt i direktesendinger.
 

Siste:

Den norske delegasjonen sitter fortsatt i Greenroom når programlederen går på scenen for å avslutte sendingen.

Siste:

Camilla Sand, presseansvarlig i den norske delegasjonen sier at de ennå ikke har fått endelig svar på klagen til EBU, og at EBU fortsatt ser på saken.  

escNorge kommer tilbake med mer. 

Siste:

Den norske delegasjonslederen Stig Karlsen sier til escNorge at de ennå ikke har mottatt noe avslag. De venter på svar, og juryprøven pågår fortsatt. De avventer svar.

Siste:

«Sendingen» pågår fortsatt. De har ikke fått noe godkjent resultat ennå fra Jon Ola Sand, så det sendes fra Greenroom, og akkurat nå er det JOWST som intervjues der. 

Siste:

Ikke bare er det trøbbel for Norge, men også for den «fake» avstemningen. Det programlederne leser stemmer ikke med det som står på tavla også videre. Men det vekker mest latter i pressesenteret 

Siste:

Norge har fortsatt ikke fått avslag på kravet om å få gjennomføre låta for juryen en gang til. NRKs Camilla Sand sier at de fortsatt venter.

Aller siste med over og ut:

Musikkansvarlig Jan Fredrik Karslen sier til VG at det ikke blir noen framføring av «Grab the moment» for juryen. 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien