Slår klokkene for Norge i kveld?

Med ett bilde av den største plen-klokken jeg noensinne har sett er det et betimelig spørsmålmom hva som blir den norske låtens skjebne i kveldens semifinale.

En ting er sikkert, tar du noen mere med deg på scenen enn sangstemmen din er det ett ris bak speilet. Denne tingen kan svikte når man minst ønsker det. Og det var akkurat det som skjedde den etterhvert så berømte masken til JOWST. Vi får håpe at den virker på de siste generalprøven som starter om en stund. Dette er ett uromoment man helst vil at artistene skal slippe å bry seg om.

Når de er sagt, jeg tror ikke det faktum at masken sviktet har noe som helst å si. De som ikke har sett noen av øvelsene fra før av kan like gjerne ha trodd at alle andre på scenen utenom vokalisten skal være ansiktsløse og at dt var en del av akten. Og den fikk uansett ingen innvirkning på den vokale innsatsen av Alexander som synger låten. Og skulle masken finne på å ikke virke i kveldens semifinale vil det ikke være den som har skylden hvis finalen skulle ryke. 

For Aleksander imponere virkelig i går. Spesielt på den første generalprøven der han hadde problemer med å høre lyden. Vi så at han var litt yte å gjøre når det gjaldt kamerajobbingen, det manglet litt på glimtet i øyet. Men, vokalt var det fortsatt upåklagelig.

Jeg tror fullt og helt på at JOWST tar seg til finalen. De har denne finalens mest moderne låt sammen med Bulgaria og jeg tror at Eurovision kan være inne i en liten revolusjon der litt mer moderne låter gjør det bedre. Det så vi i semifinale 1 der Belgia gikk videre mens litt mere tradisjonelle og traurige ballader stort sett fikk fyken av det europeiske publikummet.

Men, jeg er ikke bombesikker på at vi går videre. Til det så er rett og slett den almenne interessen og oppslutningen for den norske låten ikke stor nok. Mange av mine Facebook-venner tipper naturligis på hvilke 10 låter som går videre. Og en litt ubehagelig andel av dem har ikke Norge på sin liste. Nå skal det sies at disse nok har hørt låtene såpass mange ganger at de har fått god tid til å bli veldig glad i sine favoritter og desto mere anti mot de låtene de ikke liker.

Jeg selv fikk ikke øynene skikkelig opp for JOWST sin låt før jeg så den på scenen i Oslo Spektrum på generalprøven før selve finalen. Og det er den følelsen jeg fikk da jeg håper tilstrekkelig mange av de som ser på i dag også vil få. Og akkurat det velger jeg å ha tro på. Så dermed konkludere jeg me at vi går videre.

Akkurat nå ligge Norge på 7.plass på listen her på pressesenteret i Kiev. Trygg plass kan det høres ut som, men på listen for den første semifinalen lå Finland på fjerde plass og vi så hvordan det gikk.

Ellers er drt Bulgaria, Estland, Israel, Østerrike, Romania, Danmark , Hviterussland, Ungarn og Nederland i denne rangeringorden som man mener skal gå til final ifølge oss som er i Kiev.

Men, vi som er her har blitt litt MGP-blinde. Noen av låtene i semifinalen vil jeg i kveld se fremførigen på for tiende gang. Så jeg klarer kanskje ikke helt lenger å forestille meg hvordan kveldens låter høres ut i jomfrunalske MGP-ører. Og det er jo en del av spenningen.

Ellers får vi håpe at selve showet går litt mere på skinner enn generalprøven i går kveld. Mye som gikk litt sånn småskeis og når man til og med må vente med å avsløre den «falske» avsløringen av hvilke ti låte som gikk videre må man virkelig lure på hva de drev med på.

Der blir noen spennende minutter rundt 23:00 i kveld, vær forberedt på det og Norge går på rett rundt kl.22:00. Heia Norge og heia din favoritt.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien