MEO Arena kan bli vert for Eurovision 2018

De første møtene etter Eurovision 2017 finner sted i Lisboa i dag, og MEO Arena ser ut til å være en het kandidat til å arrangere Eurovision 2018.

Administrerende direktør i RTP, Nuno Artur Silva, sier til Observador at en seier i Kiev kom overraskende på, men at han likevel hadde et håp om at Portugal skulle gå helt til topps.

Nå som den portugisiske kringkasteren har tatt over ansvaret for Eurovision, og skal arrangere konkurransen neste år, har EBU overlevert en rekke krav til valg av blant annet arena. Foreløpig ser det ut til at MEO Arena i hovedstaden Lisboa oppfyller kravene, og at EBU har sett på arenaen som en god kandidat, ifølge uttalelser fra Silva til avisen.

Arenaen ble bygget til Expo ’98, eller Verdensutstillingen i Lisboa i 1998. Den er også kjent under navnet Pavilhão Atlântico. Det er den største arenaen i Portugal, og den tredje største innendørsarenaen i EU, med plass til 20 000 tilskuere. MEO Arena har blitt brukt til en rekke konserter med store artister som Madonna og Justin Bieber, i tillegg til VM i basket, tennis-, friidrett- og håndballturneringer.

RTP har lagt frem et budsjett på rundt 280 millioner norske kroner til arrangementet. Kanalen håper på hjelp fra sponsorer, deltakeravgiftene og de lokale myndighetene. Hvis ikke tar arrangementet 16,33 prosent av hele RTPs budsjett for 2018. Ifølge Observador er dette samme pris som på arrangmentet i Kiev. Stockholm var nede i 130 millioner norske kroner, mens Baku som bygde en helt ny arena var oppe i 522 millioner norske kroner. De siste 8 årene har prislappen lagt mellom 130 og 522 millioner norske kroner.

Det er også noen land som allerede har meldt sin interesse til å delta i 2018. Disse er Belgia, Bulgaria, Estland, FInland, Kypros, Litauen, Russland, Spania og vertslandet Portugal. Spania og Portugal er allerede i finalen, og ifølge NRK har Russland valgt Julia Samojlova til å representere landet i 2018, ettersom hun ikke fikk innreisetillatelse til Kiev. Et land vi ikke får se i Portugal er Andorra, som ifølge Eurovoix ikke ønsker å komme tilbake til konkurransen.

Hvilken arena som velges, og hvor, vil trolig bli bestemt i løpet av sommeren.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien