Robin Bengtsson kritiserer Salvador Sobral’s vinnertale

Mens Salvador Sobral blir motatt som en konge i Portugal etter å ha tatt landets første seier, er det ikke alle som er like fornøyde. Svenske Robin Bengtsson postet i dag en instagrampost hvor han kom med sterk kritikk mot årets vinner.

Eurovision, i år som andre år, har vært fylt med ekstraordinære fremføringer, fyrverkeri, gullregn, store stemmer, glamour og alle tenkelige musikksjangere. Det var derimot Porguals svært enkle låt og fremføring som traff Europa og Australia i hjertet i år – med hele 758 poeng slo han Rybak’s gamle poengrekord, også regnet utifra det gamle stemmesystemet, som ble brukt før 2016.
Da Salvador kom opp på scenen etter seieren, valgte han disse ordene til sin vinnertale:

«Vi lever i en verden full av fastfood-musikk uten noe innhold. Jeg tror dette kan være en seier for musikk, og folk som lager musikk som faktisk betyr noe. Musikk er ikke fyrverkeri, musikk er følelser!»

Vinnertalen har blitt mye omdiskutert, og mange mener Salvador direkte kritiserer sine konkurrenter og kun fremhever én musikksjanger, mens han tramper ned på alle andre typer musikk. Andre forsvarer Salvador og mener at han kun omtalte typisk overprodusert listepop fremført av talentløse sangere som «fastfood-musikk».

Svenske Robin Bengtsson uttalte seg i dag om saken via en instagrampost som har skapt storm på internett. Under et bilde av seg selv på en pressekonferanse tagget han Sobral’s instagramprofil, og konfronterte han med disse ordene:

«Gratulerer med seieren, jeg liker virkelig sangen din og måten du synger den på, men jeg syns vinnertalen din var under nivået til en ekte vinner. ‘Fastfood’ popmusikk kan være det beste i verden i riktig situasjon, akkurat som den vakre sangen din. Det er plass til alle»

Det foregår nå hete diskusjoner blandt eurovisionfans på internett, men Salvador selv har ennå ikke kommentert saken. 

Hva mener du? Har Robin mistolket Salvador Sobral? Se talen og vinnerfremføringen under. 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien