Ukraina bøtelagt med 200 000 Euro

Konklusjonen etter årets politiske kaos rundt Russland deltakelse, blir at den ukrainske TV-stasjonen UA:PBC blir irettesatt med en klekkelig bot fra EBU. Noe ukrainsk TV selvfølgelig ikke godtar.

Beløpet er på 200 000 Euro, noe EBU offentliggjorde i dag i forbindelse med åpningen av deres årlige generalforsamling. Denne gang satt i Berlin.

UA:PBC, Ukrainas statlige TV-selskap, kunngjorde nokså kjapt at dette er en bot selskapet ikke kan akseptere. Det var myndighetene, ikke oss, som satte kjepper i hjulene for Russlands deltakelse, er signalene som blir publisert fra ukrainsk presse i ettermiddag.

Det hører imidlertid også med til historien, at reaksjonen fra EBU også omhandler kaoset rundt organiseringen av arrangementet: Der store presseoppslag førte samlet til en negativitet rundt årets Eurovsision som slett ikke var ønsket. Russisk TV fikk også en reprimande for «oppførselen» rundt årets bråk, men ingen formell bot.

I forrige uke ble det klart at den statlige garantien på omlag 15 millioner Euro fra vertslandet, har blitt frosset på de svetsiske kontoene. Om dette har noe å gjøre med EBUs irettesettelse i dag, er usikkert.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien