DR vil genopfinde Melodi Grand Prix

I dag åpnede DR (Danmarks Radio) for indsendelse av bidrag til Dansk Melodi grand Prix 2018 – og samtidig presenterer de store endringer, i forhold til de sidste års utvelgelse og show.

 

Danmark har de seneste år måtte indkassere nogle temmelig labre resultater ved Eurovisions finalerne, og det får nu den konsekvens, at der sadles om i den danske lejr i Ørestaden. En av de største endringer bliver, at der fremover kan sendes bidrag ind hele året rundt. Førhen har der været en grense på ca. 2 måneder, hvor der kunne fremsendes bidrag til konkurransen, men der komponeres som bekendt ikke kun musik i sommer månederne, så derfor skal man fremover kunne levere et bidrag alle årets dage. Skulle der så komme et fanstastisk bidrag i sidste øyeblik, kan der stadig nås at få bidraget med til den nasjonale finale. DR stiller også som krav, at bidraget som sendes ind, skal leveres som en profesjonel demo indspillet i et musikstudie med nummeret. De ønsker at de som sender bidraget ind, også tænker over bl.a. hvilket lydbilde, som bidraget leveres med. Derfor anbefaler de, at amatører som ønsker å sende bidrag ind, opsøker profesjonelle, så demoen der leveres, bliver av det bedste niveau.    

 

De seneste år har produseren Cutfather og Jonas Schrøder stået som musikansvarlige for Melodi Grand Prix – begge stopper nu, og erstattes av sangeren og tv-mannen Mads Enggaard, som bliver Bidrags-Produser fremover. Han kommer til å bli ansvarlig fra utvelgelsen av bidrag, indtil vinneren er fundet i konkurransen. Mads Enggaard er ikke en ny mann i faget – han er utdannet sanger fra Rytmisk musikkonservatorium, og har i 10 jobbet i tv-bransjen, primert på musikprogrammer som «Toppen af poppen» og «X-Factor». Derutover har han de sidste 4 år jobbet ved Eurovision som ‘Viewing Room Producer’ – hvor han har fungert som bindeled mellem deltakerlandene og vertslandets kringskaster.

 

Tradisjonelt set har DR først fundet de bidrag som skulle deltake, og derefter fundet artisterne, og tilsidst det visuelle uttryk. Fremover vil der blive tenkt på hele pakken fra start – og Mads enggarrd håper på, at de soms ender bidrag ind, allerede selv har tenkt over det visuelle uttryk, så man skaper bilder og vækker følelser, når man hører bidraget. Han opfordrer trasjonen tro til, at alle sjenrer og bidrag sendes ind, bare kvaliteten er høy, ganske som DR har haft til vane for å opfordrer til.

 

Om endringerne er det som skal tage Danmark tilbake mot toppen, det vil tiden vise – pt. åpnes der for indsendelse til neste års Meldoi Grand Prix, og dervet kan man også konkludere, at Danmark bliver å finde på plads i Portugal i 2018.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien