Lisboa med finale 12. mai

Ikke uventet ble Lisboa i dag offisielt bekreftet som vertsby for neste års Eurovision, og datoene for finalene ble samtidig bekreftet også de:

12. mai er datoen, med semifinalene 8. og 10. mai. Dette samsvarer med «samme» helg som de to forrige årgangene. Lisboa ble foretrukket foran byene Braga, Gondomar, Guimarães og Santa Maria da Feira, som også ble vurdert av det landets kringkaster RTP.

Arenaen blir MEO Arena som har en kapaistet på 20 000 publikumere. Så mange blir det nok ikke plass til under ESC-showene i mai neste år, men den er allikevel klart større enn årets arena i Kiev. Arenaen ligger flott plassert i Lisboa, med omtrent et kvarter med offentlig transport til flyplassen – en en halvtime inn til bykjernen.

Med Portugal og Lisboa som arrangør, skal vi også lengre vest i Europa enn noengang tidligere i konkurransens historie. Lisboa slår (så vidt) Millstreet i Irland fra 1993.

Det er så langt bekfreftet i underkant av 20 land til 2018, men man regner med at deltakerantallet vil bli omtrent det samme de to forrige årgangene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien