Foreløpig deltakerliste for 2018

Selv om årets Eurovision akkurat er over, så har flere land bekreftet at de skal delta i neste års utgave av Eurovision i Lisboa.

Land som er bekreftet

Belgia: Neste år er den flamske kringkasteren VRT, som skal være ansvarlig for landets Eurovisiondeltagelse. I 2016 avholdt de en nasjonal finale, mens det i 2018 er bekreftet at VRT velger artist og bidrag internt. Ifølge direktøren i VRT, investerte de masse tid og penger i Laura, som de istedenfor heller kan bruke på å fokusere på en låt og en artist.

Bulgaria: En flott fjerdeplass ifjor og en sterk andreplass i år har selvsagt gitt Bulgaria vann på møllen. De er bekreftet for 2018. Det er foreløpig uvisst hvordan de skal velge sitt bidrag, men mest sannsynlig holder de seg til sin suksessrike interne formel også neste år.

Estland: Deres nasjonale utvelgelse Eesti Laul blir også landets utvelgelse neste år. 3. mars 2018 finner vi ut hvem som skal representere Estland.

Finland: Ingen finale på tre år stopper ikke finnene, som også neste år skal avholde sin UMK utvelgelse. Dato vites foreløpig ikke, men tidlig januar er mest sannsynlig.

Georgia: Tiltross for årets ikke kvalifisering, Georgia blir å se også i Lisboa.

Hviterussland: Bekreftet for 2018, flere detaljer kommer.

Irland: Fire ikke kvalifiseringer på rad stopper ikke Irland, som også blir å se i Lisboa.

Italia: Direktøren i italiensk tv, RAI, uttaller at deres investering og promotering av Eurovision i landet endelig er i ferd med å betale seg. Store italienske artister ser verdien i en deltagelse i Eurovision. Sanremo vinneren neste år blir nok også å se i Eurovision, så fremst artisten selv ønsker det.

Kypros: I år valgte de internt, neste år blir det nasjonal finale for Kypros, som nå er det landet i Eurovision som har vært med lengst uten en seier.

Latvia: Bekreftet deltagelse, detaljer kommer senere, men mest sannsynlig er det duket for nok en runde av deres nasjonale uttagelse.

Litauen: Deres noe komplekse nasjonale utvelgelse er stor suksess i Litauen, og er derfor også å finne i 2018.

Malta: Nasjonal finale i januar 2018.

Norge: Vi skal selvsagt også være med til Lisboa. Allerede nå og frem til september kan interreserte sende inn sine låter til MGP – redaksjonen.

Polen: Bekreftet for 2018, nasjonal finale engang i løpet av februar.

Portugal: Vertslandet er ventet å avholde Festival Da Cancao etter samme formel som i år.

Romania: Bekreftet for 2018, nasjonal finale med to semifinaler. Romania velger sitt bidrag 11. febryar 2018

Storbritannia: BBC melder seg på til 2018. Rykter sier at Måns Zelmerløv skal være i snakk med kringkasteren for å hjelpe til med å finne deres bidrag.

Spania: Sisteplass tiltross så er også Spania bekreftet til 2018. Ifølge rykter skal deres engang så suksessfulle Operacion Triunfo returnere på TVE, og brukes til å velge deres artist. Programmet ga Spania sine beste plasseringer tidlig på 2000 tallet. Også deres 2001 representant David Civera, sies å være interresert i å delta i Eurovision for Spania. For kuriositet kan det også nevnes at Pastora Soler slipper sitt første album på fire år i 2018. Så valgmulighetene er mange.

Sveits: Nasjonal finale 4. februar

Tsjekkia: Bekreftet deltagelse for 2018.

Tyskland: ARD som er ansvarlig for landets deltagelse bekrefter at de selvsagt skal være med neste år. Tiltross for to sisteplasser og en nest sisteplass forsvarer kanalen Eurovisionkostnaden og sier at dette er vel investerte penger for god underholdning.

Land vi venter på skal bekrefte:

Australia: Vil trenge en invitasjon fra EBU for å kunne konkurrere. Sjefen i SBS ønsker å avholde en nasjonal uttaking for å velge deres Eurovisionrepresentant.

Israel: Som annonsert under lørdagens stemmesekvens, stenger nå den israelske kringkasteren IBA etter 50 år. En arvtaker kalt KAN, er på plass, men venter på EBU medlemsskap for å kunne konkurrere i Eurovision.

Russland: Trakk seg fra årets konkurranse, men har bekreftet neste års deltagelse. Yulia Samoylova, som egentlig skulle ha vært med i Kiev er valgt til deres artist. Russland står under usikker, grunnet ventede sanksjoner fra EBU, som vil bli annonsert i midten av juli.

Ellers er det ikke bekreftet fra mange av de andre landene, men de er ventet i løpet av sommeren/høsten.

Land som allerede har sagt nei:

Andorra: RTVA som kringkasteren heter i Andorra, sier at de ikke deltar i 2018. Kanalen er i ferd med å melde seg ut av EBU.

Ellers kan vi vel kanskje allerede nå føre opp Bosnia, Luxembourg, Monaco, Marokko, Slovakia og Tyrkia under land som heller ikke blir å se i 2018.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien