Inkluderer hele verden i Junior Eurovision 2017

EBU har annonsert at 16 land skal delta i Junior Eurovision 2017, og at et helt nytt stemmesystem som inkluderer hele verden skal tas i bruk.

De 16 landene som skal delta i årets utgave av JESC er Albania, Armenia, Australia, Georgia, Hviterussland, Irland, Italia, Kypros, Makedonia, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Serbia og Ukraina. Australia har også i år blitt invitert til å delta – og takket ja. SBS og EBU har inngått en avtale med ABC ME, en australsk barnekanal, som også skal sende konkurransen i håp om å nå ut til flere seere. Etter seieren i Eurovision Song Contest 2017 er Portugal tilbake. Sist landet deltok var i 2007.

Vertslandet Georgia vant fjorårets konkurranse med «Mzeo» av Mariam Mamadashvili, og årets utgave blir arrangert i hovedstaden Tbilisi. Finalen vil bli avhold søndag 26. november kl. 16.00. Tidligere ble det annonsert at Tbilisi Sports Palace skulle brukes som arena, men konkurransen vil bli avholdt i Olimpi Stadium for at det skal bli bedre plass til pressen, delegasjonene og fansen. 

I fjor ble seerstemmene fjernet for første gang. Disse er tilbake i år, men det blir ikke mulig å stemme via telefon og SMS. I stedet skal en internettavstemning være åpen fra fredagen før finalen og frem til finalen starter søndag ettermiddag. Etter alle låtene er fremført vil internettavstemningen åpnes igjen, og det vil bli mulig å stemme i 15 minutter. For å kunne stemme må man først se et sammendrag av alle låtene. Disse to rundene med avstemning vil utgjøre 50 prosent av de totale stemmene.

EBU åpener opp for at flere enn bare seerne i deltakerlandene skal få stemme. Foreløpig ser det ut til at også norske seere vil få muligheten til å avgi sine stemmer på Internett både før og under sending.

Mer informasjon om avstemningen er ventet å komme i løpet av de neste dagene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien