Ny rekord i antall innsendte bidrag til Melodi Grand Prix.

For tredje år på rad er det satt rekord i antall bidrag som er sendt inn til NRK for å konkurrere om å representere landet i Eurovision Song Contest i Lisboa lørdag 12.mai klokka 21.00. NRK er allerede godt å gang med grovsiling av bidrag, og MGP-ansvarlig Stig Karlsen sier det er veldig mange dyktige folk som har enasjert seg i konkurransen, og at det vil gjøre vondt å kun plukke ti låter. 

De siste årene har antall bidrag ligget rundt 1000, i år steg antall innsendte bidrag med 20%.

I følge NRK.no er det i år sendt inn nærmere 1200 bidrag. 

Det er Stig Karlsen som er både prosjektleder og musikkansvarlig. I sommer sa han til escNorge at han da allerede var i god dialog med låtskrivere, produsentmiljøer, artister og plateselskaper. Han kunne da også fortelle at han ville benytte seg av utvidede lyttergrupper for å finne de riktige låtene til finalen, men at han allerede hadde noen i sikte: 

– Jeg har blitt presentert for noen ordentlig fete låter. Noen artister og låter er ganske åpenbare deltakere sa han til escNorge 20.juli 

 

Artikkelen vil bli oppdatert.

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien