Kypros har valgt låtskriver

Låtskriver og musikkprodusent Alex P skal skrive låta Kypros tar med seg til Lisboa neste år.

Alex P, hvis egentlige navn er Aléxandros Papakhonstantínou, har blitt valgt internt av RÍK til å skrive det kypriotiske bidraget til Eurovision Song Contest 2018, melder Eurovision.tv. Han kommer fra Brännkyrka i Sverige, og har arbeidet med flere tidligere Eurovision-artister: Antique, Èlena Paparízou, Aysel og Arash, Ánna Víssi, Ívi Adámou og Sarbel. Selv om Alex P kanskje ikke er et kjent navn for norske Eurovison-fans har han deltatt tre ganger som låtskriver. I 2007 med «Yassou Maria» for Hellas, i 2009 med «Always» for Aserbajdsjan og sist i 2012 med «La La Love» for Kypros.

I fjor fikk «Cool Me Down» som deltok i den polske uttakingen mye oppmerksomhet, en låt Alex P var med på å skrive. I år blir det kypriotiske bidraget valgt gjennom en nasjonal uttaking. Det er ikke kjent hvor mange som skal delta og heller ikke offentliggjort en dato for uttakingen.

 

 

 

 

De tre siste årene har Kypros kvalifisert seg til finalen, med én 22. plass og to 21. plasser.   

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien