Blogg: Trolig kollisjon mellom svensk og norsk finale også i 2018


I dag fikk vi vite at den svenske finalen arrangeres 10.mars. Svenskene har tradisjon for å ha sin finale i starten mars. Slik har det ofte vært for den norske finalen også, etter at vi sluttet igjen med delfinaler. En trenger derfor ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å resonnere seg fram til datoen for neste års norske finale. 

Dersom ikke NRK i år har tenkt å flytte finalen ut av Oslo Spektrum så gir en kikk på programmet i arenaen oss et lite hint.
2.mars er Spektrum leid ut til Planet Earth
9. og 10. februar spiller A-ha i arenaen
9. til 25.februar er det forresten også Vinter OL. Selv om det er TVNorge som har rettighetene til OL-sendingene denne gangen så tror jeg ikke at NRK ønsker å legge Grand Prix-finalen til denne perioden av hensyn til konkurransen om seerne.

Selvsagt kan det hende at NRK flesker til med en finale allerede i Januar. Men da må de legge det i en av de to første helgene i Januar,  siden Spektrum er opptatt de to siste helgene. Men jeg tror NRK synes første eller andre lørdag etter nyttår er for tidlig. Det blir for hodestups uti det hele etter Juleferien med tanke på lansering av artister, låter og hele dramaturgien i oppkjøringen. 

De tre siste årene har finalen vært andre helgen i mars. Jeg tror det blir det også neste år.
Særlig når både programmet i Oslo Spektrum, og datoen for OL tilsier det samme.

Vi får jo bare se om dette stemmer. Kanskje er det ikke engang spikret i NRK ennå. I fjor ble datoen bestemt i September. Men jeg tror vi ender opp på lørdag 10.mars. Så jeg holder av den dagen i alle fall.

 

Anders M. Tangen

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien