Hit kommer Melodifestivalen 2018

I dag kunne SVT kunngjøre hvilke steder som blir vertsbyer for Melodifestival-turnéen til vinteren, og hvilke datoer de ulike delfinalene og finalen finner sted. For alle som er interessert i å se den store finalen live, er det 10. mars som gjelder.

Slik ser hele oppsettet ut:

  • 1. delfinale: Karlstad, lørdag 3. februar
  • 2. delfinale: Göteborg, lørdag 10. februar
  • 3. delfinale: Malmö, lørdag 17. februar
  • 4. delfinale: Örnsköldsvik, lørdag 24. februar
  • Andra chansen: Kristianstad, 3. mars
  • Finale: Stockholm (Friends Arena), 10. mars

Kristianstad i Skåne gjør sin debut som MF-vertsby, mens de fem andre byene alle har tatt imot turnéen tidligere.

I alt 2 771 bidrag har blitt sendt inn til SVT foran denne utgaven av Melodifestivalen, hvorav 2324 er kommet inn i hovedkategorien og 447 i ‘Allmänhetens tävling’, som er forbeholdt låtskrivere som ikke tidligere har fått utgitt materiale. Dette er det høyeste antall innsendte bidrag siden 2012.

En spesialjury vil nå plukke ut 14 av låtene, mens SVT internt kan velge 13 av de øvrige. Den siste delfinaleplassen er reservert Stiko Per Larsson, som vant konkurransen ‘Svensktoppen nästa’ på P4 i sommer.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien