Nasjonal uttaking i Hellas

ERT vil arrangere en nasjonal uttaking med hjelp fra åtte av landets største plateselskap.

De åtte største plateselskapene i Hellas har blitt bedt om å sende inn bidrag til ERT med frist til 20. oktober, melder Eurovisionary. Bidragene kan bestå av kun låt eller artist eller begge deler. ERT ønsker at låtene skal ha tekst på gresk. Planen til ERT er foreløpig å arrangere en nasjonal uttaking med fem til sju av de innsendte bidragene, hvor seerne får bestemme både låt og artist.

Låtskriver Dimitris Karras har sendt inn et bidrag gjennom selskapet Spicy, som, om låten blir valgt ut, vil bli fremført av Areti Ketime. Hun har blant annet sunget under åpningsseremonien av sommer-OL i Athen. 

I 2016 valgte ERT både låt og artist internt etter flere år med nasjonale uttakinger. Før første gang gikk ikke Hellas videre til finalen. I år ble det arrangert en nasjonal uttaking for å velge låt. Det endte med 19. plass i finalen for Demy og «This Is Love».

Hvordan den nasjonale uttakingen vil gå for seg er ennå ikke kjent.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien