Ukraina: «Vidbir» fortsetter i 2018

Den kommersielle kringkasteren STB sikrer videre finansiering av Ukrainas nasjonale utvelgelse for tredje år på rad. 

Denne uken ble det klart at samarbeidet mellom allmennkringkasteren UA:PBC og den kommersielle TV-kanalen STB fortsetter i Ukraina. Avtalen gjør at UA:PBC betaler deltakeravgiften og enkelte andre kostnader knyttet til det å være en del av konkurransen, mens STB tar jobben med å produsere hele den nasjonale utvelgelsen. 

Allmennkringkasteren har hatt problemer med å finansiere konkurransen, og i september gikk EBU ut og oppfordret den ukrainske regjeringen til å sikre videre finansiering av den nasjonale utvelgelsen. 

Den nasjonale utvelgelsen, på ukrainsk kalt «vidbir», var en suksess i 2016 da Jamala ble valgt som vinner, mens landet i år havnet på en 24. plass med bandet O. Torvald – deres dårligste resultat noensinne.

STB planlegger nå å holde auditions rundt i landet for å finne Ukrainas representant for 2018. Søkeprosessen startet 1. oktober. Flere detaljer rundt utvelgelsen er ventet å komme de neste ukene. Ukraina deltar i Eurovision for 15. gang i 2018.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien