Britene vil bestemme – igjen!

Til tross for nok et skuffende resultat i Kiev, velger BBC å kjøre videre med sin You Decide også for 2018. Nå er det åpnet for innsending av bidrag.

Grunnen er nok at britene i det minste aner en stigende form, da Lucie Jones scoret høyt på jurypoeng i årets konkurranse – og endte på 15. plass totalt. Utrolig nok deres beste resultat siden 2011!

For tredje år på rad vil BBC samarbeide både med den britiske Grand Prix-klubben og plateselskap på øynene. Som her hjemme forbeholder de seg retten til å velge bidrag uavhengig av innsendte bidrag, i samarbeid med eksperter innen både BBC og musikkbransjen. Det blir spesielt sett etter originalitet og det særpregne, noe som kanskje ikke er så veldig overraskende med tanke på de to siste års Eurovision-vinnere …

BBC forbeholder seg også retten til å avlyse hele konkurransen, uten å utdype dette: «The right is reserved to cancel the contest at any stage or amend any of the terms or details if necessary». Det har ført til noen spekulasjoner om at britene i år kan han et virkelig toppnavn i kikkerten for Lisboa.

Ser man bort fra de spekulasjonene, er fristen for bidra 27. oktober – og først mot slutten av året vil man får vite flere detaljer om You Decide 2018.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien