Frankrike går for Destination Eurovision

Etter flere år med interne utvelgelser, går Frankrike og France 2 for 2018 inn for en nasjonal utvelgelse over flere kvelder: Destination Eurovision.

Datoene er ikke fastlagt, men alt tyder på at vi vil kunne få vite Frankrikes representant i løpet av januar. Det er åpnet for innsendelse av bidrag frem til 30. november, og foruten sedvanlgie ESC-regler har fransk TV klinket til med en nasjonal regel om minst 70 prosent hjemlig språk i tekstlinjene. Samtidig har man åpnet opp for bidrag fra mer etablerte artister som allerede er tilknyttet landets TV-selskap.

Nytt av året er også at France 2 setter bort store deler av produksjonen til Europas største event-selskap, ITV. Det blir den franske avdelingen av det britiske produksjonsselskapet som skal produsere sendingene, et spennende valg som viser at fransk TV virkelig har fått blod på tann etter svært oppmuntrende seertall for 2017.

Datoer og lokaliteter er per i dag ikke bestemt, men det blir den svært populære franske hjemmehelten Garou som skal fronte utvelgelsen. Man vet også at TV-seernes stemmer skal telle, på side av en både en ekspert- og internasjonal jury.

Ryktene tilsier to delfinaler og en stor finale, der kun finalen blir direktesendt, men dette ble ikke bekreftet i en kort pressebriefing fra France 2 onsdag. Flere detaljer rundt Destination Eurovision er ventet i løpet av året.

Vi får håpe at det går bedre i 2018 enn forrige årgang Frankrike valgte en najsonale utvelgelse: I 2014 endte det med landets første og eneste sisteplass noensinne, og hvorfor kan du ta et gjensyn med her:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien