Romania gjør som Sverige i sin 2018-utvelgelse

Romania lar seg inspirere av Melodifestivalen når de nå annonserer sine planer for Selecţia Naţională 2018. De planlegger en utvelgelse med fem semifinaler og en stor finale, og det hele skal foregå på en turné i seks ulike byer.

I tillegg til det underholdningsmessige aspektet har kringkasteren TVR også historiske grunner til å slå på stortromma slik de gjør nå. Under mottoet «Eurovision forener Romania» vil TVR nemlig bruke Selecţia Naţională til å markere at det er 100 år siden landet utvidet sine grenser til å inkludere områdene Bessarabia, Bukovina og Transylvania.

– Vi vil bringe Eurovision-showene tettere på publikum over hele landet, i dette som er et spesielt år for alle rumenere, sier Doina Gradea, midlertidig sjef for TVR.

I de nærmeste ukene vil TVR få på plass en utvelgelsesprosess som er ventet å starte i midten av november, da interesserte låtskrivere kan sende inn sine bidrag. I desember vil en ekspertjury møtes for å vurdere de innkomne låtene og plukke ut dem som er aktuelle for de fem semifinalene.

Datoene for semifinalene og finalen er ennå ikke satt, men de vil ventelig finne sted i januar og februar 2018. Det er heller ikke klart hvilke byer som vil få besøk av Selecţia Naţională-turnéen, men aktuelle kandidater kan være Brașov, Crajova, Baia Mare og hovedstaden Bucharest, som alle har vært finalevertsby de siste årene.

Under årets Eurovision oppnådde Romania sitt beste resultat siden 2010, da duoen Ilinca og Alex Florea fikk en 7. plass i finalen med sin jodlerap-hybrid ‘Yodel It!’ Dette sterke resultatet kan kanskje også være med på å forklare den pågående Eurovision-entusiasmen i Romania.

Del:
Relaterte artikler