Knut Anders Sørum: Grand Prix ligger mitt hjerte nær

Førstkommende lørdag er det finale i Stjernekamp. Fjorårets vinner Knut Anders Sørum er en av de artistene som av våre lesere ble ønsket av flere som artist i en norsk Grand Prix finale. Til escNorge sier Sørum at Grand Prix og Eurovision ligger hans hjerte nær. Han utelukker ikke deltakelse. 

I sommer inviterte vi våre lesere til å foreslå sine ønskeartister til en norsk Grand Prix finale. De av artistene som ble ønsket av flest har vi kontaktet for å høre hvordan de stiller seg til å være med i Melodi Grand Prix. Det er bare Donkeyboy som har sagt at det ikke er aktuelt for dem. Men de fleste har så langt ikke svart oss, tross flere henvendelser. Det i seg selv sier kanskje sitt om engasjementet for konkurransen.

En av de som imidlertid entusiastisk har svart er Knut Anders Sørum, fjorårets vinner av Stjernekamp og Norges representant til Eurovision i 2004 med «High». På spørsmål om han er klar for ny deltakelse svarer Knut Anders: 

– Har ikke helt tenkt tanken, for å være ærlig. Føler jeg har «gjort» Grand Prix og fokuset har vært alle andre steder i det siste. Turné, nye plater, Stjernekamp. Men du skal aldri si aldri. Plutselig dukker det opp en mulighet som passer. 

Men Grand Prix og Eurovision står mitt hjerte nær sier Sørum. 

– Det var en vanvittig opplevelse å være med i Istanbul i 2004, noe jeg aldri glemmer. Resultatet av konkurransen tenker jeg aldri på som noe negativt. Vi gjorde det vi skulle, vi hadde det utrolig gøy, låta var bra selv om den ikke passet så godt. Og ikke minst: Vi vant festen!

Når det gjelder den norske finalen er det lett å vite hvor Knut Anders er å finne:

– Norsk Grand Prix følger jeg hvert år, og jeg prøver alltid å få sitte i salen under finalen. 

Vi spør Knut Anders om hvordan han mener norsk musikkbransje stiller seg til Grand Prix.

– Jeg er nok kanskje feil mann å spørre. For jeg jobber veldig «tunnelsynt» med egen karriere og ikke generelt i norsk musikkbransje. 

Men jeg merker jo at MGP fortsatt har et bredt og viktig nedslagsfelt. Artistene som vinner blir lagt merke til og det er stor fokus på det som skjer i Grand Prix. Det er et «elsk/hat» konsept på godt og vondt for det er stort fokus på det, og det viktigste av alt, de som er med på det har det stort sett veldig GØY!!

Vi i escNorge gir oss ikke, og vil forsøke å få tak i flere av de artistene som dere leserne har ønsket å se i en norsk Grand Prix finale. Og kommer tilbake med flere intervjuer. 

Del:
Relaterte artikler