Skylder EBU en halv million euro

MRT skylder EBU en halv million euro, og mister tilgang til alle Eurovision-sendinger.

I et nyhetsbrev oikotimes har fått tilgang til kommer det frem at den makedonske kringkasteren skylder en halv million euro til EBU, eller 4,6 millioner norske kroner. Kanalen har en samlet gjeld på 21,8 millioner euro, hvorav en halv million er til EBU. Dette til tross for at kanalen i fjor fikk inn 19,3 millioner euro. 

MRT vil miste tilgang til alle Eurovision-sendinger, inkludert Junior Eurovision Song Contest og Eurovision Song Contest, hvis gjelden ikke blir betalt. På vegne av EBU har Claire Rainford uttalt at «unfortunately the Macedonian Radio Television has no longer access to our services until it pays off its debt». 

Dette er det samme som skjedde med Romania i 2016. Landet ble nektet deltakelse av EBU, og måtte stå over selv om bidraget allerede var valgt. Det samme kan nå skje med Makedonia i Junior Eurovision i november. 

MRT har følgende å si om saken:
– MRTV’s broadcasting fee was canceled this September as the new goverment made a decision to fund the broadcaster from the state budget. 

Det er foreløpig ikke kjent om Mina Blažev får fremføre «Dancing Through Life» i Tbilisi 26. november.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien