Grand Prix-artistene kom, sang og vant publikum

We Love The 80’s konserten i Oslo Spektrum var en kavalkade av hits fra dette ti-året. Mimre- og allsang-faktoren var tildels meget høy til tider.

 

Noen av artistene var såkalte one-hit-wonders og når de spiller mer enn den sangen de er kjent for ble det til tider tamt blant publikum. Men, noen artister fikk mer fyr i publikum enn andre.

 

For bortsett fra Thomas Anders fra Modern Talking og gutta i Village People var det de norske artistene om fikk mest applaus, Sputnik tok hele salen med storm med sine to mest kjente hits.

 

Men, aller best mottatt ble Grand Prix-artistene. Bobbysocks åpnet Grand Prix-avdelingen av showet med å synge «Waiting For The Morning», men lovde å komme tibake rett etterpå.

 

Så var det tur for våre svenske venner i Herreys. Og deres «Diggi Loo Diggi Ley» er en mega-slager blant de som har ett forhold til dette ti-året. Og det var høy allsang-faktor.

 

Denne faktoren steg likevel betraktelig da neste låt ble satt i gang. Det startet med video-opptak av Sverre Kjeldsberg sin del av «Saamid Ædnan» og det tok helt at da Mattis Hætta kom inn på scenen og sjelden har vel flere mennesker joiket sammen.

 

Men, toppen på kransekaken var naturligvis når Bobbysocks kom tilbake og sang sin alle største hit noensinne «La Det Swinge». Der er en underdrivelse å si at salen kokte og låten varte veldig mye lenger enn de 3 minuttene den vanligvis varer. For her gikk refrenget i repeat mange ganger og publikum sang av full hals.

 

Alt i alt en flott aften for de nostalgiske av oss.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien