Armenia: Depi Evratesil er tilbake!

Armenia innførte i fjor sangkonkurransen «Depi Evratesil» for å velge sin artist til Eurovision. Konkurransen er tilbake i år, med noen små forandringer.

Depi Evratesil (Til Eurovision) besto i fjor av 4 stadier, der artistene måtte gjennom både audition, dommerutvelgelse, duell og semifinaler.
Artistene fremførte forskjellige coverlåter hele veien, og vinneren Artsvik fikk ikke tildelt eurovisionsangen før flere måneder etter seieren.

I år går Armenia for samme konseptet, men sangerene skal fremføre sin egen sang hele veien – altså blir det litt mer som en vanlig nasjonal finale hvor både artist og sang velges.

AMPTV inviterer både artister, grupper og duoer til å sende inn bidrag frem til den 15 desember.
Når selve utvelgelsesprosessen skal foregå er foreløpig ukjent.

promo

Artsvik representerte Armenia i 2016.

Armenia er fra tidligere eurovisionår kjent for å være et av de mest suksessfulle landene i konkurransen. De har vært med 11 ganger siden debuten i 2006, og har kun én gang røket ut i semifinalen.

Til tross for svært ivrige og gjennomførte forsøk har de enda til gode å vinne, og «Quele Quele» fra 2008 sammen med «Not Alone» fra 2014 står enda som de beste resultatene fra Armenia med sine 4. plasser.

I fjor gikk Armenia gjennom to lange og innviklede utvelgelsesprosesser, en for artist og en for sang. Sangen var et svært nøye gjennomført prosjekt hvor både melodi og tekst var inspirert av årets slagord «Celebrate Diversity». Til tross for dette havnet Armenia i år på en 18. plass i finalen.

Tror du Armenia gjør rett i å velge sang og artist samtidig?

Del:
Relaterte artikler