Utestengt fra ESC neste år. Får delta i JESC

Makedonia får delta i Junior Eurovision i november, men er inntil videre utestengt fra Eurovision i Lisboa.

I en e-post til escToday skriver EBU følgende om MRT.

As a result of non-payment of debt, FYROM’s public service broadcaster Macedonian Radio Television (MRT) currently does not have access to the EBU’s Member services, including the Eurovision News and Sports News Exchanges, the right to broadcast specific sporting events, legal, technical and research expertise and lobbying services. MRT will also not participate in the 2018 Eurovision Song Contest as things stand but will continue to take part in the Junior Eurovision Song Contest in November.

Bakgrunnen for dette er at MRT skylder EBU en halv million euro, eller 4,6 millioner norske kroner. Nå er det klart at Makedonia får delta i høstens Junior Eurovision, til tross for at MRT ikke lenger har rettighetene til EBUs sendinger.

Slik situasjonen er nå får ikke landet delta i Eurovision 2018, noe som kan endre seg om MRT klarer å nedbetale gjelden.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien