Saara Aalto for Finland!

I dag fikk vi vite Finlands planer for Eurovision. Noe overraskende har det blitt avslørt at det allerede er bestemt at det er fan-yndlingen Saara Aalto som skal representere de hvite og blå fargene i Lisboa. Seerne og en internasjonal jury bestemmer hvilken låt hun skal synge.

Siden 2012 har Finlands tv-kanal YLE valgt å bruke konseptet UMK for å finne landets representant for Eurovision. Konseptet har bestått av at artister fremfører sine bidrag i innledende runder til det til slutt står igjen en vinner som får billetten til ESC. I dag holdt YLE en pressekonferanse for å informere om utvelgelsen for 2018.

Og etter tre år med skuffelse og ingen finaleplass i ESC har YLE nå bestemt at det er tid for endringer. UMK består, men i 2018 er det Saara Aalto som skal fremføre bidraget. Mens akkurat hvilken låt hun skal synge i Lisboa blir avgjort i en livesending fra Espoo Metro Arena den 3. mars. Hun skal fremføre 3 bidrag, og låtene samt videoer til disse vil bli sluppet en gang før våren 2018.

Saara Aalto ble for alvor kjent for det finske folk i 2012 når hun kom på andreplass i The Voice i hjemlandet. Hun har også en tildens til å alltid havne på andreplass i det hun deltar i. I 2011 ble hun slått på målstreken av Paradise Oskar i den nasjonale utvelgelsen for ESC, da deltok hun med låten «Blessed With Love». I 2016 var det Sandhja som tok billetten til Stockholm, selv om Saara vant seerstemmene. Og senere samme år deltok hun i britiske X Factor der hun gjorde stor suksess, også her endte hun til slutt som nummer to.

Dette er første gang i historien Finland har valgt sin artist til Eurovision Song Contest før låten. Finland var sist i finalen i 2014, så får vi se om denne nye satsingen er nok til å sikre seg en billett dit.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien