Alle låter til MGP2018 er allerede i boks.

Før helgen fikk vite at neste års MGP-låter skal lanseres i midten av Januar. Og i dag kan NRK bekrefte at samtlige låter er i boks, og at ni av ti artister er klare. Det er to måneder tidligere enn de siste åra.

Låtene til den norske finalen 10.mars slippes i en pressekonferanse fra «Store Studio» på NRK Marienlyst 15.januar. Låtene slippes i sin helhet samtidig med artistene lanseres. Det er åtte uker før finalen.

Aldri tidligere har låtene i sin helhet blitt presentert så tidlig.

I det hele tatt har NRK ligget to måneder foran hele veien i planleggingen av MGP2018 sammenlignet med de siste årene.

Det ble åpnet for innsending av låter allerede før den norske finalen i 2017, altså i Mars. Mot tidligere Juni. Ifølge Stig Karlsen er også alle låter klare to måneder tidligere enn det har vært i de årene han har jobbet med prosjektet. 

– Alle låter er nå boks. Og ni av ti artister er klare, sier Karlsen videre. 

Han sier de er veldig fornøyd med å ha alt klart allerede nå. 

– Det er ikke noe mål i seg selv å være så tidlig i utplukking av låter og artister, men det gir oss alle ro og fokus på den jobben som videre skal gjøres.

At også lanseringen av låtene skjer så tidlig som åtte uker før finalen forklarer Karlsen er gjort av hensyn til både NRK, artistene og låtskriverne

– Det har vært et ønske fra alle parter å få ut musikken tidligere sier Karlsen. 

Til slutt i praten med MGP-general Stig Karlsen er det lov å prøve seg så vi spør rett ut om han kan gi oss noen hint når det gjelder neste års låter.

– Ikke annet enn at vi gleder oss veldig til offentliggjøringen 15.januar!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien