Jessica Mauboy for Australia!

Som en av de første landene har Australia i dag avslørt sin artist for Lisboa 2018.

Siden debuten i 2015 har tv-kanalen SBS Australia valgt artist og låt internt for Eurovision. Slik gjør de det i 2018 også, og valget er nå tatt. Valget har falt på 28-årige Jessica Mauboy.

Jessica Mauboy ble kjent for det australske folk i 2006 da hun var med i den fjerde sesongen av Idol. Der kom hun på 2.plass. I 2008 kom debutalbumet «Been Waiting» og ble det andre mest solgte albumet i Australia i 2009. Fra albumet kommer hennes første 1.plass på hitlisten med «Burn». Siden da har Jessica markert seg som en av de største navnene på musikkscenen i Australia.
Hun har oppnådd fem album som har nådd topp ti på salgslisten, og 16 singler som har plassert seg innenfor de 20 mest solgte på singel-listen.

Hun har samarbeidet med store artister som Flo Rida, Pitbull og Snoop Dogg. Hun har også turnert sammen med Beyonce og Chris Brown. I to sesonger har hun spilt hovedrollen i tv-dramaet «The Secret Daughter». I 2014 fikk hun æren av å promotere seg selv og Australia i pausen av den andre semifinalen i Eurovision med sangen «Sea Of Flags». Og etter at Australia fikk delta i konkurransen i 2015 har mange fans håpet at Mauboy skulle få sjansen til å delta på ordentlig. Og den sjansen får hun altså nå.

Australia har en imponerende statistikk i Eurovision så langt. De startet sterkt i 2015, da Guy Sebastian sang seg til 5.plass, året etter kom de på 2.plass med Dami Im, og i år plasserte Isaiah Firebrace seg på 9.plass. Altså 3 deltagelser og alle innenfor topp 10, klarer Jessica og følge opp? Svaret får vi i Mai!

Bidraget Jessica Mauboy skal synge i Lisboa vil bli sluppet på et senere tidspunkt.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien