Charmed: – Det var et eventyr

I vår nye intervjuserie tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. Nå har turen kommet til Charmed!

I 2000 inntok Charmed MGP-scenen og sjarmerte alle med sin fengende energibombe av en poplåt, “My Heart Goes Boom”. Trioen, som bestod av Lise Monica Nygård, Oddrun Valestrand og Hanne Kristine Haugsand, var finalens kuleste og gladeste jenter og de gikk helt til topps, med toppscore fra samtlige juryer. Turen gikk videre til Stockholm der de i forkant av den internasjonale finalen seilte opp som en av vinnerfavorittene. Flere av bettingbyråene hadde “My Heart Goes Boom” på topp 3. Det endte til slutt med en ellevteplass, men trioen fikk mye oppmerksomhet i kjølvannet av deltagelsen.

Nå, 17 år senere, ser de tilbake på Grand Prix-opplevelsen med glede.
– Både som barn og som voksen har jeg vært, og er fortsatt, entusiastisk Eurovision-fan, så det å være med var en stor drøm som gikk i oppfyllelse for meg, forteller Hanne Kristine Haugsand.
– Det mest positive ved å delta i MGP er alle hengivne fans og den støtten og kjærligheten man opplever å få fra dem. Jeg fikk reise masse, treffe mange flotte mennesker og i tillegg være en del av flere konsertopplevelser som mange andre hardtarbeidende artister og musikere bare kan drømme om. Det gjør meg ydmyk og takknemlig, sier hun.

Oddrun Valestrand er enig.
– Det var jo et eventyr og en veldig spennende og intens tid med høyt tempo og vi fikk møte mange nye mennesker. Men det aller beste var møtet med alle barna og de unge som likte oss spesielt godt. Den gleden og entusiasmen gir mening til det en holder på med, sier hun.

Lise Monica Nygård sitter også igjen med gode minner.
– Jeg opplevde det å være med i ESC som en vanvittig morsom og lærerik erfaring. Det er mange brikker som skal stemme overens i et sånt arrangement, så det er morsomt å ha tatt del i en så omfattende prosess. Fikk møte masse nye mennesker, og oppleve både by og kultur i Stockholm. Supergøy, sier hun.

Foto: Scanpix

For Hanne betydde deltakelsen i 2000 at hun igjen fikk muligheten til å være med i MGP som soloartist både i 2006 og 2010.
– Med dertil gode opplevelser og musikalske erfaringer. For meg har dette skapt profesjonelle og personlige relasjoner jeg ikke ville vært foruten. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fremført låtene og hver gang det skjer så begynner jeg bare å grine av takknemlighet over fans som stiller opp, synger, danser, vil ta en prat og gi klemmer, forteller hun.

For Oddrun ga deltakelsen også flere nye kontakter, men det at hun allerede var utdannet skuespiller skapte noen uforutsette hendelser. Før Charmed hadde hun spilt i flere show- og musikalproduksjoner både i England og Tyskland.
– På den tiden fikk mange vite hvem jeg var, men i og med at jeg allerede var utdannet skuespiller og hadde jobbet som dette flere år før MGP, skapte det nok forvirring blant noen hva jeg egentlig kunne og drev med. Det var ikke slik som nå den gangen, at man kan gjøre hva man vil, bare man har et kjent fjes. Min neste sjef måtte ut i avisene og fortelle at jeg hadde utdannelse innen skuespilleryrket. Men for meg har det bare gitt mange kontakter i de ulike underholdningsbransjene. Jeg liker å jobbe med mye forskjellig og alle slags mennesker, forteller hun.

I ettertid har hun jobbet på ulike teatre og scener, og hatt roller i flere TV-serier, filmer, kortfilmer og reklamer.
Trioen har også samarbeidet i etterkant. Oddrun og Hanne har gitt ut plate sammen, og Lise Monica var Oddruns regissør på et stykke.
– Jeg har også fått jobbe med barneteater, som jeg elsker, og de siste 8 årene har jeg vært en del av Claire de Wangen sitt kompani, som holder til i Oslo og gjør stedsspesifisert teater. Barna mine filmer mye, så jeg må følge opp dem også som en slags manager. Jeg har tre barn, så det er travelt å være frilans, men jeg elsker det og at det skjer noe hele tiden. Har så mye energi som skal brukes, så det er et topp yrke for meg, konstaterer Oddrun.

Foto: Tom Skullerud

Lise Monica har jobbet mye med musikk etter deltakelsen, ikke minst gjennom hennes eget band Lise Monica-band.
– Jeg har skrevet en del låter som har blitt spilt inn i studio, men ikke gitt ut, og har hatt en del oppdrag med bandet mitt Lise Monica-band. Jeg har også jobbet en del akustisk med min gitarist, samt som showartist, forteller hun. I 2014 var hun med i NRK-programmet “The Hit”.

Etter at hun ble mamma har hun imidlertid fokusert mer på å jobbe dagtid.
– Sånn at jeg kan være til stede for han på kveldstid. Da har jeg jobbet en del som lærer innen sang/dans/drama samt vikarlærer i barneskolen, forteller Lise Monica, som nå studerer til å bli faglærer innen teater.
– For tiden er jeg med i The Wiz på Ullensaker Teater med premiere 18. januar, der jeg spiller den slemme heksen Evilline. Det er en soul-musikal basert på historien Trollmannen fra Oz. Veldig gøy. Det største fokuset ligger likevel på det å være mamma til Leon, smiler hun.

Hanne jobber fortsatt som artist, produsent og musiker og kan fortelle at det kommer mer musikk fra jenterommet i 2018. Etter MGP har hun utgitt, laget og produsert musikk både til egne og andres prosjekter – det være seg alt fra klassisk seremoni-musikk for VM på ski til hardcore elektro. Hun gir også sangtimer, har forelest om hvordan man finner musikalsk inspirasjon og jobber som DJ innen house- og nordic disco-sjangeren.
– Jeg har også laget klær, designet grafikk og jeg har jobbet i medie- og utelivsbransjen med eventplanlegging og service. Personlig har jeg fått akkurat de kortene jeg ønsket på hånden, fastslår hun.

Oddrun er for tiden på Rogaland teater der hun spiller i forestillingen “Det tusende hjertet” og har også prøver til Tartuffe av Moliere.
– Til påske skal jeg hjem og være mor på heltid igjen og spille i en tv serie jeg har vært med i før, smiler hun.
– Så får vi se. Jeg lager nok en plate etter hvert med norske tekster og kommer til å filme og spille teater. Jeg gleder meg til alle små og store jeg skal få treffe i fremtiden, sier hun.

I 2010 var trioen tilbake i Globen i Stockholm for å opptre som «mellanakt» i Melodifestivalen. I et intervju i etterkant utelukket de ikke en ny fremtidig Grand Prix-deltakelse.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien