10 danske finalister er klar til Aalborg!

Om få uker løper dansk Melodi Grand Prix av stablen, og Danmarks Radio har nå sluppet navnene på de 10 finalister, som skal på scenen.

 

40 år er der gået, siden DR valgte å stoppe dvalen, som Danmark hadde været i gjennom flere år, og returnere til Eurovisjonens Grand Prix. Nu er de 10 danske finalister og deres bidrag avslørt, og der er der både kendte ansikter, og helt nye håpefulle artister. Startfeltet fordeler sig på: 6 kvindlige solister, 3 mannlige solister og 1 enkel kvinde-trio. Følgende 10 finalister og bidrag, kommer til å tegne dansk Melodi Grand Prix:

 

  1. Ditte Marie – ‘Riot’ (Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle)
  2. Anna Ritsmar – ‘Starlight’ (Lise Cabble)
  3. Rasmussen – ‘Higher Ground’ (Niclas Arn og Karl Eurén)
  4. Sannie – ‘Boys on Girls’ (Sannie Carlson, Domenico Canu og James Reeves)
  5. Sandra – ‘Angels to My Battlefield’ (Lars’ Chief 1′ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic og Sandra Hilal)
  6. Lasse Meling – ‘Unfound’ (Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde og TheArrangement)
  7. CARLSEN – ‘Standing Up for Love’ (Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Dave Rude)
  8. KARUI – ‘Signals’ (Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält og Jonas Halager)
  9. Rikke Ganer-Tolsøe – ‘Holder fast i ingenting’ (Rune Braager, Clara Sofie Fabricius og Andrea Emilie Fredslund Nørgaard)
  10. Albin Fredy – ‘Music for the Road’ (Rune Braager, John Garrison og O. Antonio)

 

På artist fronten møder man i år Sannie, som for år tilbake hittede omkring på kontinentet under navnet Whigfield. Derutover er der et par gengangere fra tidligere års danske finaler, Ditte Marie har været deltaker 2 gange tidligere, og Albin Fredy 1 enkelt gang. 2018 bliver også året hvor der endnu en gang kommer islæt fra Nordatlanten, for søstre-trioen Carlsen er føtt oppvokset på Færøerne – så en del etablerte og rutinerte artister, men også ganske nye og håpefulle ansikter.

 

På komponist og tekstforfatter fronten, er der spesielt 2 navne, som springer i øynene – Lise Cabble har 1 dansk Eurovisjons-vinner på CV’et, og derutover 2 top 5 plassering ved Eurovisjonen, og flere flotte plasseringer i danske finaler. Lars Pedersen eller ’Chief1’ har et par danske vinnere på sit CV, om end har han ikke helt nået seieren med dem. Rune Braager stiller igjen i år med låter ved den danske finale, og denne gang med hele 2 stk. Jeanette Bonde deltok i fjor årets finale, i år har hun valgt å være med på et av bidragene i stedet for.

 

Årets danske slag skal endnu en gang gå fra den Nordjyske hovedstad Aalborg, når Gigantium åpner dørene til folkefest den 10. februar. Vertsrollerne er ganske som i fjor, fordelt på de populære: Fru. Frek og Hr. Svigermors Drøm – Annette Heick og Johannes Nymark.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien