escNorge anmelder årets MGP-låter: Charla K «Stop The Music»

Foto: NRK

Vi i escNorge er klare med årets vurdering av de norske finalistene i Melodi Grand Prix. Hver uke i fem uker framover kommer vi til å anmelde to av årets låter. Vi vil presentere dem i den rekkefølgen de ble presentert under lanseringer 15.januar. Dagens låt til vurdering er «Stop the music» med Charla K.

Denne låta er skrevet av Charla K selv, som har en låtskriverkarriere ved siden av artistkarrieren. Blant annet bidro hun med låta «Stamina» til Anastacias siste album. Hun fikk i 2017 platekontrakt med plateselskapet til Per Gessle, kjent fra Roxette som har bidratt med teksten på låta. Alex Shield har også bidratt. Charla K bor for tiden i Stockholm, og deltok i 2009 i X-faktor i duoen Shackles, og kom på andreplass bak Chand Thorsvik. I 2013 deltok de i MGP, men kom ikke til finalen med låta «On Hold».

«Stop the music» er foreløpig den eneste av årets MGP låter som er listet for spilling på radio. Den rullerer jevnlig på NRKP3 og er den låta som klatrer mest i antall strømminger på Spotify.

Det er delte meninger blant våre skribenter om denne låta. Noen nevner denne som en mulig vinner i Lisboa, mens andre er i andre enden av skalaen.  Hør låta nederst i artikkelen etter våre vurderinger.

Her er vårt intervju med låtskriver og artist Charla K: 

 

Hver av våre skribenter har fra en til ti feler å dele ut. 

Hasse Christian Jacobsen: 

«Stop The Music» er en sofistikert, laidback låt skrevet av et profesjonelt låtskriverteam. Artisten Charla K har selv skrevet låta sammen med Alex Shield og begge er i stallen til Roxettes Per Gessles plateselskap «Space Station 12″. Per Gessle selv har bidratt med teksten og sammen har de laget etter min mening det beste bidraget til årets MGP. Låta er på høyde med dagens internasjonale hits skrevet av f.eks Alan Walker, Kygo, Matoma, Seeb og burde ha stor mulighet til å plassere seg høyt i en ESC-finale. Låta smyger seg inn på deg, først behagelig avslappet for å bygge seg opp til et fascinerende refreng hvor «gospelkoret»er et av høydepunktene. Refrenget blir sittende som klistret til hjernen etter få gjennomlyttinger og man ønsker bare at låta aldri skal stoppe. Charla Ks fyldige og avslappede stemme sammen med det proffe musikkarrangementet kler låta svært godt og er som balsam å lytte til. Selv håper jeg at NRK og låtskriverteamet gjør noe med låtas litt brå avslutningen før MGP finalen. Den høres litt brå og unaturlig ut. Vil man for en gang skyld at Norge skal stille med en internasjonal hit med vinnerpotensial i ESC bør man stemme på «Stop The Music» med Charla K. Jeg gir ti feler!

10

Eirik Hagen:

En nydelig liten pop-perle. Den har smarte vendinger som holder inerssen og Charla K har en flott stemme. Spørsmålet er om den blir for pen og pyntelig i denne sammenhengen. Fin radiolåt.

07

Alexander Gjerøy:

Treig og kjedelig.  Helt grei låt, selv om den ikke fallt helt i smak hos meg

03

Mandy Pettersen:

Dette er en låt som vokser for hver gjennomlytting og den sitter godt etter man har hørt den et par ganger. Fin tekst med et godt budskap og en artist som kan levere live. Vet ikke om den er umiddelbar nok til å stikke av med seieren men med en skikkelig stilig fremføring kan Charla K lett ta seg til gullfinalen. Syns dog den kunne sparket hardere fra seg, spesielt i refrenget, og derfor når den ikke helt opp på min skala

08

Anders M. Tangen: 

Dette er den låta jeg spiller absolutt oftest fra årets MGP. Dette er en pop-perle i 6/8-takt som vugger pirrende rytmisk med Charla Ks varme, dype vokal i front. Dette er så velprodusert at jeg andre gang jeg hørte låta på skikkelig anlegg rett og slett ble litt rørt. Teksten treffer meg. Verden med sine sosiale medier, nyheter og annen støy kan noen ganger bli for mye, og jeg tenker som i teksten «only silence will make it allright». Dette er en av tre låter i årets felt som jeg mener har potensiale til å kjempe som seier i Lisboa. I tillegg må vi ha flaks og en fantastisk sceneopptreden. Men blir det mye støyende, krampaktige låter som gjør alt for å bli lagt merke til i Portugal kan denne lekre, crispy poplåten bli den oasen alle lengter etter og stemmer på. Den slutter litt for brått, men det endrer ikke mitt totalinntrykk og den havner på toppscore.

10

Michael Simonsen: (Danmark)

Et ok radio bidrag, men det fanger meg egentligt ikke riktigt, det bliver på en eller anden måte for anonymt. Live-optredenden kan dog give noe til bidraget, og jeg er spendt på at høre og se det live. 

04

Eivind Charlie M. Sætre:

 Det er aldri noe godt tegn når en låt irriterer deg jo mer du lytter til den. Det gjør denne, fordi produsentene tilsynelatende har glemt at rytmikk og melodilinjer i det minste bør ha noe felles. Dette høres spesielt på refrenget, der trommesekvensen på ingen måter følger den egentlig sjarmerende melodien. Vågalt, vil kanskje noen si. Helt grusomt, er min dom. Verselinjene er klart best her, og redder bidraget fra det fryktelige til det smågreie.

04

AJ Heraghty:

Love her voice and love the lyrics to this song, but the chorus isn’t anything very special. I’m not too keen on the way the lyrics «Stop the music» themselves are sung. If it was her on her own it would sound better. It’s a nice ballad and I love the positive lyrics to it.

07

Thomas Steen:

Er dette definisjonen på pausemusikk? Svevend lydbilde med få «knagger» å gripe fatt i, og at Per Gessle har vært inne på låtskriversiden er vanskelig å høre – gospel-refrenget minner mer om noe Michael Jackson kunne skrevet på den tiden han komponerte «Earth Song». Det hele er kompetent skrudd sammen og behagelig nok å lytte til, men gir meg svært lite i lengden. 

04

Eirik Finbak: 

Likte denne umiddelbart fra første lytting! Den er stemningsfull og velprodusert. Liker veldig godt refrenget med gospelfeeling og håper det blir like magisk live. Av de jeg har hørt av Charla live tidligere så har jeg tro på en solid vokalframførelse i Spektrum. Hadde ikke vært meg i mot å sende denne perlen av en låt til Lisboa

08

Anne Ramstad Nordby:

Helt okay, men ganske kjedelig. Denne har jeg nada tro på, hverken nasjonalt eller internasjonalt. En helt grei og fin, men akk så drukne-i-mengden-låt.

05

Tommy Hansen:

Dette er en låt som er veldig godt laget. Flott melodi og nydelige vendinger gjør at dette er en av de låtene jeg har spilt mest i år. Selv om jeg liker dette veldig godt, så undrer jeg meg også over hvilke muligheter denne har til å hevde seg i Eurovision. Blir det for kjedelig og stillestående for det europeiske folk? Vanskelig å svare på. 

06

Charlotte Sissener:

En veldig pen og behagelig låt som jeg har nynnet mye på de siste dagene. Selv om Charla K har vært med i både X-faktor og MGP tidligere, er hun ikke en artist jeg har kjent mye til, men hun har absolutt en stødig og flott vokal ut ifra liveopptredener jeg har sett av henne. Jeg liker «Stop the music», dette kan ganske sikkert bli fint i Spektrum. 

08

Morten Thomassen: 

Dette er en deilig låt, men det skjer litt lite i låten og det blir 3 minutter med samme «greia» hele tiden. Jeg forventer at noe skal skje mot slutten, i stedet slutter bare låten brått. Er vel redd for at de fleste vil falle av og vente på neste låt.

05

Silje Smith Hansen:

Fantastisk låt! Selv om det er en nokså typisk poplåt, så er det et eller annet ved den som gjør at jeg legger ekstra merke til den. Melodien passer teksten så utrolig godt, og det gjør stemmen hennes også. På minussiden så tror jeg det er en sang som lett drukner i mengden og den er kanskje vel repeterende.

09

Med dette endte Charla K og «Stop the music» opp med totalt 98 feler. Delt på 15 skribenter gir det et snitt på 6,5 feler! Vi gratulerer til Charla K. På fredag vurderer vi Alejandro Fuentes låt «Tengo Otra»

 

 
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien