Serbia: Disse deltar i Beovizija 2018!

Serbia offentliggjør hvilke artister og låter som deltar i Beovizija 2018 – og Rambo Amadeus gjør comeback!

Serbia gjeninnfører i år utvelgelseskonspetet Beovizija etter flere år med både interne utvelgelser og forskjellige nasjonale finaler. Konseptet resulterte i seier i 2007 med Marija Serifovic, og etter noen år med nokså dårlige plasseringer håper de nå å ta Eurovision tilbake til Serbia.

På listen over årets deltakere som nå har blitt offentliggjort finner vi et kjent navn – selveste Rambo Amadeus er tilbake! Mange husker nok den serbiske artisten som Montenegros representat i Baku i 2012. Da fremførte han den halvveis komiske, halvveis politiske låta «Euro Neuro» som røk ut i semifinalen. Fremføringen kan du se nederst i saken.
Den gangen var det tilsynelatende ingen sure miner etter tapet av finaleplass – Rambo sa selv i et intervju før semifinalen at han ønsket å opprettholde Montenegros tradisjon med å ryke ut i semifinalen. Nå kan det derimot se ut som om han vil ha revansj… Men først må han vinne over de 15 andre deltakerene!

Dette er de 16 artistene og låtene som deltar i Beovizija:

Ivan Kurtić
«Ni sunca ni meseca”

Rambo Amadeus i Beti Đorđević
“Nema te”

Boris Režak
“Vila”

Danijel Pavlović
“Ruža sudbine”

Sanja Ilić i Balkanika
“Naša deca”

Srđan Marijanović
“Bar da znam”

Osmi vazduh i drugari
“Probudi se”

Dušan Svilar
“Pod krošnjom bagrema”

Saška Janković
“Pesma za tebe”

Biber i DJ Niko Bravo
“Jutros” (Svatovi)

Koktel Balkan
“Zato”

Lana i Aldo
“Jača sam od svih”

Sevdah bejbi
“Hajde da igramo sada”

Maja Nikolić
“Zemlja čuda”

Lord
“Samo nek se okreće”

Igor Lazarević
“Beži od mene”

Serbia ble i fjor representert av 35 åringen Tijana Bogićević med sangen «In Too Deep». Tijana havnet på den sure 11 plassen i semifinalen, og var kún 4 poeng unna finaleplassen. 
I år satser de på konseptet Beovizija, som ble brukt til å velge Serbias representant fra 2007-2009. 

Serbias sanger har de siste årene fremført sangene sine på engelsk, og de har hatt et tydelig pop-preg i forhold til de mer tradisjonelle serbiske sangene fra tidligere år. Vil Beovizija bringe tilbake dette? Og får vi et gjensyn med Rambo Amadeus i Lisboa?

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien