escNorge anmelder årets MGP-låter: Alejandro Fuentes «Tengo Otra»

Foto: NRK

Den andre låta vi i escNorge skal ta for oss er Alejandro Fuentes «Tengo Otra.» Alejandro ble vi føst kjent med i Idol i 2005 der han kom på andreplass. Han ga like etter ut albumet «Pearls» som lå tilsammen 29 uker på VG-lista. Singelen «Encore» fra 2015 ble strømmet 4 millioner ganger på Spotify. i 2006 var han også en del av de nye gitarkaeratene sammen med Askil Holm, Kurt Nilsen og Espen Lind. I 2012 var han også med i Stjernekamp. Nå er han klar for MGP med låta «Tengo Otra». Alejandro har chilenske røtter og det er musiken herfra han dyrker i MGP-låta si som han har skrevet med to cubanske kamerater, Angel Arce Pututi og Alejandro Pututi. Dette er den første låta fra Alejandro i en ny satsing hvor han skal basere seg på mer spanskspråklig musikk.

Her er et intervju vi gjorde med Alejandro under lanseringen av årets låter. 

 

Hver av escNorges skribenter har en til ti feler å dele ut til hver låt.

Hasse Christian Jacobsen: 

Endelig stiller Alejandro Fuentes opp i MGP. Mange har etterlyst hans varme, hese og typiske latinostemme i konkurransen og sammen med låtskriverteamet Alejandro Arce Pututi og Ángel Arce Pututi leverer Alejandro Fuentes i tillegg en skikkelig latinolåt. Det er lov å synge på valgfritt språk i ESC og jeg finner det helt naturlig at Alejandro synger låta på sitt morsmål spansk, noe som gjør stemmen hans enda mere fløyelsmyk og tiltrekkende. «Tengo Otra» står ikke noe tilbake for andre låter fra Mellom/Sør-Amerika og kan sikkert bli en hit i den delen av verden. Det er mere tvilsomt om nordmenn vil stemme den til topps, da vi har mange fordommer og en tendens til å vrake mye av det fremmedkulturelle. Skal jeg sette et minus ved låta må det være at jeg savner et løft i den siste og avsluttende delen. De smekre rytmene i låta hadde tjent på det for nå synes jeg den framstår litt flat og repeterende i melodien. Dette kan fikses før finalen ved å legge inn en modulasjon eller et kor med varierende stemmer/toneart for å markere avslutningen. Tror denne låta lett vil komme til finalen i ESC da land rundt Middelhavet og på Balkan vil trykke den til sitt bryst. Men den har dessverre ikke et vinnerpotensial. Jeg gir den 7 feler. 

07

Alexander Gjørøy: 

Pluss for å synge på spansk, selv om jeg tror mange vil synes at det hadde vært rart i Eurovision. Uansett, låten er fin, men den er ikke fengende nok til at jeg vil høre den om og om igjen, dessverre. 

05

Mandy Pettersen: 

Endelig er Fuentes med i MGP! Han har stått på ønskelisten min i flere år, men når han endelig dukker opp så er det med en ny sound. Jeg liker låta og de sommerlige rytmene tar meg med til sene nattetimer på Euroclub i Lisboa. Har den noen sjanse til å hevde seg? Nei, jeg tror dessverre ikke at det lønner seg å synge spansk i den norske finalen og så mangler den et sterkere refreng som man kan hive seg med på. Sleng inn en «Bombo», «Macarena», «Despacito», «Bomboleo» e.l. så er vi norsktalende straks med på allsangen. 

06

Anders M. Tangen:

Alejandro er et arbeidsjern av en artist som aldri har forsvunnet helt fra radaren, men heller aldri tatt helt av. Derfor er det noe befriende ved at han nå henter fram sine opprinnelige chilenske røtter i denne låta skrevet sammen med cubanske musikere. Men dette når ikke helt fram til meg. Det kan virke som et litt for tydelig forsøk på å melke suksessen til «Despacito» som er verdens størse hit, og som gikk viralt over hele verden i fjor sommer. Men der hvor» Despacito» har et tydelig refreng og potens, så er «Tengo Otra» i det mer laidback og behagelige landskapet. Det gjør det dessverre også litt kjedelig, og jeg finner ikke noe tydelig refreng her. Det blir mest velproduserte rytmer, behagelig lydbilde av Alejandros varme stemme som bærer låta. Men den bæres ikke hverken helt inn i hjertet mitt, eller ut i dansefoten min. 

04

Silje Smith Hansen:

Fengende! Spansk er et fantastisk musikkspråk, sangen og melodigen fenger… Men det som trekker veldig ned hos meg  er at jeg rett og slett er ganske lei av spanske poplåter, og jeg tror det er fullt mulig at Europa er det også. 

06

Michael Simonsen:

Spansk i Norge – fungerer fint for meg, men jeg tenker mitt, om hvad Norge sir til det i den nasjonale finale. Et fint bidrag – uten at det bringer meg helt til tops. Et bidrag som bestemt skiller sig ut.

07

Eivind Charlie M. Sætre:

Rusletuslesommerlåt som fungerer utmekeret på spansk. Den er vel mer enn en spansk, kjølig aften enn en festglade sommerstemning på stranden – og derfor spør jeg meg: Kunne denne blitt mye mer interessant på norsk? Alejandro klarer aldri å fullføre den spennende og fine melodien som ligger til grunn her, og mangelen på en spennende utvikling i låten gjør at potensialet ikke klarer å tas helt ut. Men et mer enn hederlig forsøk, det er det absolutt.

06

AJ Heraghty:

I love the beat to this song. Definitely something I could dance to easily. Really love the music in it and his voice. Unfortunately, it sounds like a lot of songs of this nature, so it’s nothing really special.

06

Thomas Steen:

Fengende latinorytmer med klart «Despacito»-preg. (tromme-lydbildet høres da helt identisk ut…?) Spennende trekk å synge helt og holdent på spansk, men det spørsm hvor lurt det er med tanke på seier – vil Ola Nordmann stemme på dette? Personlig kan jeg gjerne drømme meg bort til varme spanske netter under stjernehimmelen, og det er artig å se Alejandro tilbake i manesjen igjen, så selv om låten blir noe ensformig i lengden, mener jeg dette er noe avd et bedre i årets startfelt.

07

Eirik Finbak: 

Hyggelig med et gjensyn med Alejandro! Denne låta er moderne produsert og kan nok få det til å svine i Spektrum. Jeg synes den blir vel ensformig og synes derfor det blir ganske uspennende å høre på. Men jeg tror dette er en av flere låter som vi først ser den fulle potensial når vi får høre og se den live. 

03

Eirik Hagen: 

I bunn tre for meg i år. En hyggelig liten latinosak, men låta er umulig å nynne på selv nå etter å ha hørt den et titalls ganger og det er et problem. Det mangler et hook/refreng og jeg får ikke den store lysten til å sette på låta igjen. 

04

Anne Ramstad Nordby:

Småkoselig, helt grei bakgrunnsmusikk, men det føles litt spinkelt. 6 svake feler, men jeg tror denne kanskje får den ekstra nerven live. Tror vel ikke det er denne som får billett til Lisboa, men gråter ikke om det skulle skje.

06

Tommy Hansen:

En låt som passer godt inn i latinobølgen som herjer oss. En moderne låt og kult at den synges på spansk. Denne blir allikevel for kjedelig for meg, og det mangler også et refreng.

04

Charlotte Sissener:

Fengende og sommerlig låt i god Despacito-ånd, som har potensiale til å bli en radiohit – denne typen låter har jo vært litt i vinden i det siste. Jeg synes likevel den blir litt småkjedelig i lengden. Jeg vet heller ikke om en spanskspråklig låt fra Norge vil slå an i Eurovision, men den kan nok definitivt lage stemning i Spektrum. 04

Morten Thomassen: 

Veldig deilig med sommerlige toner og denne for frem sommerfølelsen i meg. Men, den er ikke plagsomt original og man sitter med en følelse at man har hørt noe som ligner veldig før. Og det blir en smule spennende om hvordan det norske publikummet tar dette til seg.

06

Det blir dermed 81 feler tilsammen til Alejandro Fuentes og «Tengo Otra». Det gir et snitt på 5,4 feler. Vi ønsker Alejandro lykke til med forberedelsene til MGP.  

 
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien