Kjent gresk artist representerer Kypros

Eléni Fouréira skal representere Kypros i Lisboa med låta «Fuego».

«Fuego» er skrevet av Alex P, og vil bli fremført av den greske artisten Eléni Fouréira. Det melder oikotimes. Fouréira har siden 2010 forsøkt å representere Hellas i Eurovision en rekke ganger. Med unntak av en andreplass i den greske uttakingen i 2010 har svaret fra den greske kringkasteren alltid vært negativt. Hun har riktignok tatt del i den greske uttakingen som pauseunderholdning sammen med Ruslana, men har aldri fått lov å delta på nytt som artist. Både i 2016 og 2017 fikk hun nei, og Fouréira svarte i førstnevnte år med å legge ut bidraget hun ville delta med.

«Come tiki tam» kunne blitt det greske bidraget i steden for «Utopian Land», som aldri kom seg til Eurovision-finalen. 

De siste sju årene har Fouréira blitt nominert til 25 priser under MAD Video Music Award, og vunnet ti av dem. Hun har gitt ut 30 singler og fire album, hvor flere av dem har lagt høyt på den greske singellisten. Fouréira har ikke bare et kjent navn i Hellas, men også på Kypros er hun populær.

 

 

 

Det blir altså ingen Élena Paparízou på scenen i Lisboa for Kypros, slik ryktene ville ha det til. Fouréira har selv vært stille om deltakelsen, men også den gresk-kypriotiske fanklubben INFE Greece bekrefter at det er Fouréira som skal representere Kypros i Eurovision.

Eléni Fouréira får endelig oppfylt drømmen om å delta i Eurovision, etter nesten et helt tiår med nei fra ERT.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien