Ryan O’Shaughnessy for Irland

Etter flere rykter og spekulasjoner har RTE endelig lettet på sløret og avslørt hvilken irsk artist som blir deres representant i Lisboa.

Omsider er det klart at det ikke blir noen finale, men at den irske kringkasteren nok en gang forsøker seg på et internt valg. Valget falt verken på Johnny Rotten eller the Heathers som begge har vært hete kandidater den siste tiden, derimot valgte de den 25 år gamle sangeren og låtskriveren Ryan O’Shaughnessy fra Skerries. Han er blant annet kjent fra sin deltakelse i The Voice of Ireland, The Hit og Britain’s got Talent. I sistnevnte program kom Ryan seg helt til finalen hvor han og kassegitaren til slutt havnet på en femte plass.

I tiden etter Britain’s Got Talent har Ryan fått platekontrakt med Sony men også startet sitt eget plateselskap ved navn Bayveiw Records.

Ryan skal fremføre balladen Together i den første semifinalen 8. mai i Lisboa. Låten er skrevet av O’Shaughnessy selv i samarbeid med Mark Caplice og Elizabeth Hughes, den var blant de 300 innsendte bidragene som RTE mottok i år. 
Det blir spennende å se om Ryan har det som skal til for å ta Irland videre fra semifinalene i Lisboa. De fire siste årene har tidenes mestvinnende ESC-nasjon vært nødt til å se finalen fra sidelinjen, en trend RTE ønsker å snu i år.

Etternavnet O’Shaughnessy lyder kanskje kjent for noen. Gary O’Shaughnessy er Ryans onkel og han representerte Irland i ESC 2001 med låten Without Your Love. Vi får håpe det går bedre for nevøen denne gangen.

Del:
Relaterte artikler