Alfred og Amaia representerer Spania

Det blir flere duetter i år! Spania valgte i går sitt bidrag etter en spennende finale…

Spania valgte i år å bruke talentkonkurransen «Operación Triunfo» som utvelgelsesmetode til Eurovision. De 5 artistene som kom seg hele veien til finalen kjempet i går om gullbilletten – og den gikk til duoen Alfred og Amaia med låta «Tu Canción» skrevet av Raúl Goméz og Sylvia Santoro.

Finalen i Operación Triunfo hadde et litt spesielt konsept – fem av artistene – Amaia, Miriam, Alfred, Aitana og Ana Guerra sang hver sin sang, men alle artistene sang også duetter, der to og to ble slått sammen og tildelt en ny sang. Alfred og Amaia sang låta som til slutt vant, Aitana og Ana Guerra sang en låt sammen, mens Miriam sang sammen med artisten Agoney, som fikk et wildcard til duettrundene.
Til slutt var det en felleslåt med alle artistene. Låta «Camina» ble skrevet av alle de 16 artistene som deltok i de tidligere rundene av talentkonkurransen, i samarbeid med mentorene deres. 

Det var til slutt Alfred og Amaia som stakk av med seieren. Låta heter «Tu Canción», som betyr «Din Sang». Låta kan du høre nederst i saken.

Alfred er 20 år gammel, og svært musikalsk. Han er født og oppvokst i en familie med musikere, og har allerede gitt ut 3 soloalbum. Han jobber også med sin egen film som han selv har skrevet musikken til. Nå for tiden studerer han musikk.

19 år gamle Amaia er et multitalent innen musikk. Hun spiller både gitar, ukulele, trommer, og har begynt å studere piano. Hun foretrekker likevel å synge, og det skal hun, i Lisboa den 12. mai!

Hva mener du om Spanias valg?

Del:
Relaterte artikler