Detaljer på den sveitsiske finale søndag kveld

Søndag kveld ble det avgjort, hvem som skulle representere Sveits i Lisboa til mai – vinneren ble søsken-duoen Zibbz med låten ‘Stones’.

Alpelandet Sveits holdt i går deres nasjonale finale – Die Entscheidungsshow, hvor 6 deltakere indtog scenen, og kempede for æren og billetterne til Lisboa. Sveits hadde i år sadlet om, og ville gjøre den nasjonale finale anderledes end vanligt, og bidragene var da også liten anderledes, end hvad der vanligvis har været presentert de sidste årene. Vinneren ble funnet ved avstemning via internasjonal jury og seerne – ligeligt delt med 50/50%. Vinneren ble søsken-duoen Zibbz med låten ‘Stones’, og således går Sveits med det rock’ede beat i år – vinner bidraget mottok høyeste poeng fra både jury og fra seerne.

 

Finalen endte som følgende:

 

1: 153 poeng (J: 76/S: 77) – Zibbz – Stone
2: 120 poeng  (J: 72/S: 48)  – Alejandro Reyer – Compass
3:   67 poeng  (J: 42/S: 25)  – Vanessa Iraci – Redlights
4:   66 poeng  (J: 22/S: 44)  – Chiara Dubey – Secrets and lies
5:   65 poeng  (J: 26/S: 39)  – Angie Ott – A thousand times
6:   33 poeng  (J: 14/S: 19)  – Naeman – Kiss me

 

De internationale juryer kom fra: Tyskland, Frankrike, Armenia, Albania, Italia, Island og Israel – seerne delte samme 1. 2. og sidste plass som juryerne, øvrige 3 plasseringer skiftede efter tildelingen av seernes stemmer.

 

 

 

Søske-duoen Zibbz består av Corinne og Stee Gfeller. De er oprindeligt fra sveitsiske Zürich, men bor i dag i Los Angeles. De beveger seg normalt indenfor indie pop, og har optrådt som duo siden 2011. De har utgivet 2 CD’ere, og derutover 8 singler (inkl. ‘Stones’).

 

Sveits har sadlet om i år – nye toner er på vei mot Lisboa. Hvordan tror du, at det vil gå for Alpelandet i år? Der er kun å ønske Zibbz og Sveits alt mulig lykke til på reisen til mai!

 

Zibbz1

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien