escNorge vurderer årets MGP-låter: Vidar Villa «Moren din»

Foto: NRK

Vidar André Grødseth Mouhaugen er 28 år gammel og kommer fra Skedsmokoset rett utenfor Oslo. Hans artistnavn er Vidar Villa. Sjangeren musikken han lager er det han selv kaller folke pop-musikk. Vidar bor sammen med musikervenner i et «musikkollektiv» på Grønland i Oslo og fra dette kollektivet har det kommet hitlåter som «One night stand» og «Herregud». Sommeren 2017 var han blant annet med på Allsang på Grensen med nettop sangen «One night stand». Sangen «Moren din» handler om mammaen til en av gutta i musikkollektivet, Jonas Thomassen. Dette er årets eneste norsksprpklige bidrag, og det er ikke avgjort hvilken språkdrat «Moren din» skal ha, dersom den skal representere Norge i Lisboa. Med seg på scenen skal Vidar ha de andre som bor sammen med han i musikkollektivet. 

Her er et intervu escNorge gjorde med Vidar den dagen låtene ble lansert 15.januar: 

 

Så var det vurderingene. Hver av escNorge skribenter har ti feler å dele ut til hver enkelt låt.

Hasse Christian Jacobsen: 

Vidar Villa sitt bidrag har jeg ikke så mye å si om. Den har en slags fengende dansebandsmelodi og en russeparty tekst som jeg dessverre ikke kan ta alvorlig. Jeg synes denne type musikk er under pari selv om halve Norge og spesielt ungdommen liker dette. For meg blir dette bare Harry og jeg ønsker ikke slik musikk MGP. Poenget i låta ligger i teksten som er på norsk og skulle den vinne vil ingen i Europa forstå «humoren» i låta. Den er derfor dømt til å mislykkes i konkurransen. Dessuten har ikke Vidar verdens beste stemme så her er det stor risk for sur vokal underveis.

02

Alexander Gjørøy: 

En låt som skiller seg ut i årets startfelt, og jeg håper den går hele veien til gullfinalen. Fengende og kul norskspråklig låt, og som kan spilles mye før man går lei.

07

Mandy Pettersen: 

Dette er en typisk låt der folket splittes i elsk eller hat. Jeg klarer stadig ikke å høre på den uten å fnise av teksten og skulle guttene vinne MGP så håper jeg at de beholder den på norsk. Utenlandske fans som ikke forstår hva den handler om ser ut til å like dette. Med et annet budskap og en annerledes tekst tror jeg låta hadde stått sterkere i årets finale, for refrenget er ganske fengende og den har noe sjarmerende ved seg. Vidar Villa får pluss for å synge årets eneste norske låt

06

Anders M. Tangen:

For meg er dette befriende i all den elektroniske produksjonen som preger de andre låtene. På mange måter er teksten bygget opp som en tradisjonell revyvise, og melodien er som en vanlig dansebandlåt. Hadde synthblåserne i «Moren din» blitt byttet ut med saksofon, og Vidar Villa fått mer klang på stemmen og kledd seg i hvit smoking så hadde dette vært en helt vanlig dansebandlåt. Men så lenge gutta bor i et musikerkollektiv på Grønland i Oslo, og ikke en hytte på Finnskogen så blir det noe mer hipt og sikret høye strømmetall. Det er også befriende med en norsk tekst, og de har jo antydet engelsk tekst i Lisboa. Låta har hos fans og synsere på YouTube fåt karekteristika som «charming», «cozy», «cute» og «catchy». Så jeg er ikke blant de som uten videre aveier mulighet for at denne kan greie seg helt fint i Lisboa. Men i årets sterke norske startfelt er det andre låter som jeg både synes mere om, og som jeg tror vil gjøre det bedre i Lisbia. 

05

Silje Smith Hansen:

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si… så utrolig kleint, samtidig så fengende og morsomt.
Teksten er ihvertfall veldig orginal, og jeg skal innrømme at jeg har hatt den på hjernen hele uka.
Var først ganske skeptisk til Vidar Villa i MGP, men midt iblandt alle de engelske (og spanske) typiske poplåtene trenger vi kanskje en sang om å fantasere om moren til kompisen.
Hadde ikke hatt lyst til å se den i Lisboa, men jeg gleder meg til å se den i Norge.

05

Michael Simonsen (Danmark):

Her er et bidrag som oser av Norge/Sverige, og ville kunne lige så lett, kunne blive plasseret på scenen i den svenske nasjonale konkurranse. Det her taler ikke til mig, når vi taler Eurovisjon, og skulle ‘Moren din’ gå hen og vinne, vil Norge formodentligt se langt efter en finale plass. Når det er sagt, så er det herligt med noe forskjelligt i den norske finale – smaken er jo som bekendt, ganske som baken.

04

Eivind Charlie M. Sætre: 

Denne er faktisk litt morsom. Helt håpløs selvfølgelig, men du må liksom bare riste på hodet og ta deg i å flire litt. At mora underveis blir … ehem … noe FOR «moden» i forhold til det dyptliggende budskapet, blir bare like hysterisk som hele låta i bunn og i grunn vel egentlig er.

Musikalsk er dette en lettvekter av den banale sorten, og slikt er jo også lov.

04

AJ Heraghty:

I’m not too keen on this. It sounds too cheesy and is quite boring. He has a good voice though.

03

Thomas Steen:

Med fare for å bli uglesett av «feinschmeckerne» i teamet, dette liker jeg faktisk riktig så godt. Teksten er selvsagt tullete, men melodien er fengende og var den eneste jeg kunne nynne på etter første gjennomhøring. Jeg synes vi bør ha med noen rene «underholdningslåter» som dette i startfeltet – MGP/Eurovision er tross alt vel så mye underholdning som en ren musikkonkurranse – og håper på cameo-opptreden fra Mia Gundersen på scenen i Spektrum.

08

Eirik Finbak:

Jeg har sunget på denne nesten konstant siden første avspilling. Den er rett og slett livsfarlig. Jeg synes den er morsom og småfrekk, og jeg digger at slike låter får sin plass i MGP. Men for all del, vi kan selvsagt ikke sende dette ut i Europa. Da blir vi tvangsinnlagt på lukket avdeling hele gjengen for å stemt frem denne galskapen! Men som enkeltstående låt blir jeg glad av høre på dette.

08

Eirik Hagen:

Hadde aldri trodd at jeg kom til å like denne, men den har en kul beat, om noe «lånt» fra tdiligere hits, men da er vel ting som det skal være i låter som denne. Teksten er som den er – morsom og teit på en gang. Hadde trodd dette skulle vært mye verrei og er positivt overrasket. 

06

Anne Ramstad Nordby: 

– Jeg kan ikke noe for det, men jeg lar meg sjarmere til en viss grad av denne. Jeg blir i godt humør, og jeg gleder meg til å se hva de får ut av denne live. Jeg klarer likevel ikke å se denne som Norges bidrag i Lisboa. Sorry, Vidar…

06

Tommy Hansen:  

Første gang jeg hørte denne syns jeg den var veldig morsom. Herlig med låter som dette hvor teksten ikke er så dyp, eller at den som lytter til den trenger å tolke den så nøye. Melodien er absolutt med på å løfte dette et par hakk også.

07

Charlotte Sissener: 

«Moren Din» føyer seg inn i rekken av Vidar Villas norskspråklige hits som «Et Par Rolige Shots Med Gutta» og «One Night Stand». Låten er morsom og folkelig, og jeg gir pluss for norsk tekst, men jeg må bare si at denne sjangeren ikke er helt min kopp te.

03

Morten Thomassen: 

Jeg var så heldig å være til stede på forhåndslyttingen i oktober i fjor og dette er faktisk den eneste låten jeg fortsatt husket. Dette er folkelig fengende og meget lett å synge med på og moren din er forhåpentligvis en av favoritt-damene dine? Denne blir jeg bare i så godt humør av at jeg gliser fra øret til øret hver gang jeg hører den. Og det er en ikke ueffent god kvalitet på en låt. Og med en kul engelsk tekst kan denne gjøre furore på scenen i Lisboa også. For hva handlet låten til Moldova som kom på 3.plass i fjor. Jo mødre.

09

 Dermed ble moren til Vidar Villas kompis belønnet med 83 feler, eller i alle fall sangen om henne. Det gir da et snitt på 5,5 feler. Vi ønsker Vidar og hans musikkollektiv lykke til i forberedelsene til den store finalen i Oslo Spektrum 10.mars. 

 
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien