Hvem blir britenes navn i Lisboa?

KL 19:30 i kveld skal det avgjøres: Seks artister går på scenen i Brighton – og BBC2 – for å kjempe om å bli britenes navn til Lisboa i mai.

Resultatet blir gitt fra en kombinasjon av jury- og telefonstemmer, samt tre såkalte eksperter vil hele tiden underveis gi sine tilbakemeldinger til de seks finalistene. Disse er velkjente navn for britene og er hhv Rylan Clark-Neal, Rochelle Humes og Tom Fletcher.

Blant låtskriverne finne vi andre Eurovision-relaterte navn som Greta Salóme (Island 2012/16) og Ashley Hicklin (Belgia 2010/14), mens de seks artistene må sies å være heller ukjente til tross for at samtlige ikke kan karaktiseres som amatører.

Rekkefølgen er i morgentimene ennå ikke offentliggjort. Finalistene er:

  1. Asanda  – Legends
  2. Goldstone  -I Feel the Love
  3. Jaz Ellington  – You
  4. Liam Tamne – Astronaut
  5. RAYA  – Crazy
  6. SuRie – Storm

Asandra regnes som kveldens kanskje største favoritt, tett fulgt av Jaz Ellington. Her kan du høre de seks låtene i sin helhet:


 Svenskenes siste vinner, Måns Zelmerlöw, har fungert nærmest som en mentor under den britiske utvelgelsen så langt. Han er også på scenen i kveld som programleder sammen med Mel Giedroyc. Så får vi se om det hjelper til å få Storbritannia tilbake til den venstre siden av resultattavlen i mai.
 
Dessverre har BBC valgt å ikke gjøre finalen tilgjengelig utenfor de britiske landegrensene.
 
Del:
Relaterte artikler