SuRie for Storbritannia

Britene har valgt: Det blir SuRie og låten Storm som blir det britiske håpet i Lisboa.

Susanna Marie – derav artistnavnet – har vi også sett før i Eurovision-sammenheng, men da noe i bakgrunnen. Hun har nemlig vært svært delaktig i to av de belgiske bidragene fra 2015 og 2017, som begge nådde fjerdeplass i sine respektive årganger. Om SuRie kan føre henne selv og britene like høyt, gjenstår å se.

Bidraget Storm er skrevet av trioen Nicole Blair, Gil Lewis og Sean Hargreaves og er et australsk-britisk samarbeid. Av disse navnene, er australske Blair den mest profilerte – med låter på CV-en blant annet for hjemlige 5 Seconds of Summer. Bidraget er usedvanlig pop til å være et britisk bidrag fra de senere årene, og har faktisk noen små skotske fraseringer i refrenget til tross for uttrykket.

Låten var ikke nevnt som en av kveldens større favoritter, men mange hadde bemerket SuRies egne stemme – som til tider kan minne om et adskillig mer kjent britisk navn som Annie Lennox.

Ingen resultater eller stemmer ble offentliggjort i kveldens finale, og kun vinneren ble annonsert.

I fjor ble Storbritannia nummer femten i Kiev. SuRie reiser til Lisboa for å minst slå dette resultatet, som faktisk var britenes beste resultat på flere år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien