Delfinale to i Melodifestivalen i kveld

MF-toget ruller videre og har i kveld kommet til Göteborg og Scandinavium-hallen. Her skal to nye finalister plukkes ut, og to låter skal få en ny mulighet til å kvalifisere seg i Andra chansen i Kristianstad.

Som sist helg er David Lindgren programleder, med noen ‘udda’ innslag fra sidekick «Fab Freddie», alias Freddie Svensson fra SVT Barnkanalen. Petra Marklund skal stå for pauseunderholdningen med en ny vri på Lill-Babs’ gamle schlager Tuff brud i lyxförpackning.

De syv bidragene som står på startstreken i kveld er:

1) Samir & Viktor – Shuffla
Tekst og musikk: Andreas «Stone» Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk

2) Ida Redig – Allting som vi sa
Tekst og musikk: Yvonne Dalhbom, Jesper Welander, Ida Redig

3) Jonas Gardell – Det finns en väg
Tekst og musikk: Calle Kindbom, Jonas Gardell, Mats Tärnfors

4) Margaret – In My Cabana
Tekst og musikk: Anderz Wrethow, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlmann

5) Stiko Per Larsson – Titta vi flyger
Tekst og musikk: Stiko Per Larsson, Emil Rotsjö

6) Mimi Werner – Songburning
Tekst og musikk: Göran Werner, Mimi Werner, Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde, Oliver Lundström

7) LIAMOO – Last Breath
Tekst og musikk: Liam Cacatian Thomassen, Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov, Lene Dissing

 

Hurra-guttene Samir & Viktor gjør med dette sin tredje opptreden i konkurransen og har nådd finalen i begge sine tidligere forsøk (Groupie og Bada nakna). Sammen med Idol-vinner fra 2016, LIAMOO alias Liam Thomassen, er de kanskje de største forhåndsfavorittene i kveld.

Stiko Per Larsson vant sin deltakerbillett gjennom å gå til topps i radiokonkurransen ‘Svensktoppen nästa’ sist sommer, mens både Ida Redig og Mimi Werner er relativt etablerte singer/songwriter-navn i nabolandet som ikke har gått veien om Idol eller andre reality-show.

Multikunstneren Jonas Gardell debuterer som artist i MF, men har tidligere gjort flere pauseinnslag og også vært programleder for hele konkurransen. Kvelden byr også på et utenlandsk innslag gjennom polske Margaret, alias Małgorzata Jamroży, som ble kjent for sin Cool Me Down i den polske uttakelsen i 2016.

Ett minutts klipp av låtene og 30 sekunder av scenefremføringen fra prøvene ligger allerede ute på SVTs nettsider – se lenkene nedenfor – og fra i ettermiddag kan du høre lengre utdrag av låtene her også.

Utfallet i kveldens konkurranse bestemmes som vanlig helt og holdent av TV-seerne, som kan stemme via telefon, SMS og Melodifestivalens egen ‘hjerte-app’.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 eller på Internett via SVTPlay.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien