I kveld: Dansk Melodi Grand Prix live fra Aalborg!

I kveld braker det løs med den danske finale i Melodi Grand Prix, og derved vil den første av de nordiske representanter blive funnet. Showet går fra den Nordjyske hovedstad Aalborg, hvor Gigantium legger rammen for DR’s store folkefest. En brand i arenaen truede i høsten med å gi problemer for bl.a. dette arransjement, men skaderne ble begrenset, og Gigantium står klar til fest.

 

Slagets gang skal igjen i år ledes av vertsparret fra i fjor: Annette Heick og Johannes Nymark. 2 erfarende personer på scenen, Annette Heick er praktisk talt føtt inn i Grand Prix, og Johannes Nymark som både har stillet og vunnet konkurransen, og som ellers er en populær sanger og musicalstjerne. Mia Lyhne bliver der også gensyn med i år – hun var der i fjor, og har også tidligere været en del af showet, hvor hun spiller den temmelig nørdede Grand Prix-fan.

 

40 år er der gået, siden DR valgte å stoppe tornerosesøvnen, som hadde holdt Danmark ute av det internasjonale Melodi Grand Prix. Dengang stillede en lang av danske stjerner på scenen i showet – vinneren ble de ungdommelige Mabel med ’Boom Boom’. I kveld er det tid for 10 danske finalister, der er både kendte ansikter, og helt nye håpefulle artister. Følgende 10 finalister og bidrag, kommer på scenen i kveld:

 

1: Ditte Marie – ‘Riot’ (Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle)
Ditte Marie er et ganske velkendt ansikt på den danske Grand Prix scene, for hun har allerede stillet 2 gange tidligere. Hun har stillet med gruppen Le Freak i 2011, hvor de tok låten ’25 hours a day’ til en 3. plass, året efter stillede hun selv med låten ’Overflow’. Den velskåret artist har i flere år optrådt i både Danmark og i utlandet, likesom at hun har turneret med flere velkendte danske artister.

 

2: Anna Ritsmar – ‘Starlight’ (Lise Cabble)
Anna Ritsmar er årets yngste deltaker med sine 17 år. Hun har i befolkningen været kendt som en del av X-Factor 2016, hvor hun tok seg til bootcamp. Ellers er hun med i musikgrupperne: Spektaro og Aufori, som bl.a. gjør det innenfor indiemusik, og den ene av grupperne kommer ut med en vinylplate senere i år. Derutover går Anna på gymnasiet og hjelper til ved et musikstudio.

 

3: Rasmussen – ‘Higher Ground’ (Niclas Arn og Karl Eurén)
Rasmussen – eller Jonas Flodager Rasmussen er 32 år, og debuterer i Melodi Grand Prix. Ganske vist ny på MGP-scenen, men ellers en temmelig erfaren mann, som bl.a. har givet hyldestkonserter til navne som: Elton John, Abba og danske Rugsted & Kreuzfeldt. Derutover er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes. Sidste men ikke mindst har han gjort det på musicalscenerne i Aarhus og Holstebro, hvor bl.a. ’West Side Story’ og ’Les Misérable’ har været på hans menu. Sidst men ikke mindst underviser Rasmussen på Scenekunstskolen ved Kulturskolen i Viborg og som teater- og skriveværkstedsundeviser, ved Aarhus Teater Læring.

 

4: Sannie – ‘Boys on Girls’ (Sannie Carlson, Domenico Canu og James Reeves)
Hvem husker Whigfield og ’Saturday Night’ fra 90’erne? Hvis man gjør det, så kommer Sannie til å virke bekendt, for det var henne som tok Europa og Australie med storm dengang. Hun har gjennom tiden utgivet 5 albums som Wighfield, og efter et par singler som Sannie, sidstnevnte gikk i top 5 på de britiske Dancehitlister. I Danmark har hun været en fast del av festivalen ”Vi elsker 90’erne”.

 

5: Sandra – ‘Angels to My Battlefield’ (Lars’ Chief 1′ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic og Sandra Hilal)
20-årige Sandra (Halil) går til dagligt på en produktionsskole, men musikken har siden hun var ganske ung præget en stor del af hendes liv, hvor hun har sunget og spillet guitar. Hun har gjennom tiden uploadet videoer med covernumre på Youtube, og det var hér, at hun ble opdaget av Chief1 for nogle år siden.

 

6: Lasse Meling – ‘Unfound’ (Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde og TheArrangement)
19-årige Lasse Meling stiller som Nordjyde nesten på hjemmebane i Aalborg. Han ble opdaget av sangskriveren og produseren Jesper Sidelmann for 6 år siden. Han har efterfølgende indspillet musik i New York med navne som Terrance Laurel, Arrow Benjamin og Curtis Richardson. Hans gjennombrud kom i 2013 med hittet ’All about you’, og siden er der kommet flere singler fra gutten.

 

7: CARLSEN – ‘Standing Up for Love’ (Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Dave Rude)
Carlsen er navnet årets Nordatlantiske islæt, søstre-trieon består av: Vanja Carlsen, Laila Carlsen og Barbara Chaparro. De er alle føtt og opvokset i Tórshavn på Færøerne, og har fået musikken inn med modermelken. Faderen er nemlig pianist medens at moderen er sangerinde – da de 3 var børn, utgav familjen en række kristne låter på færøsk. Siden år 2000 har de 3 søstre sunget sammen i gruppen Carlsen, og har bl.a. været på turné i USA. Utover musikken arbeider Vanja som kardiologisk sykeplejerske på Landssykehuset i Tórshavn, medens at de 2 andre søstre jobber som hhv. frisører og makeupartister på en salong i byen.

 

8: KARUI – ‘Signals’ (Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält og Jonas Halager)
KARUI, eller Annelie Karui Saemala er 19 år, debuterer ved Melodi Grand Prix, men har sunget hele sit liv. Trods sin ungen alder, underviser hun i sang på en efterskole i Ringsted, og arransjerer underholdning på skolen, og virker lidt som en storesøster for eleverne på skolen. Hun har sunget i både gospel- og klassiske kor, likesom at hun har sunget solosang, og være forsanger i flere coverbands. Derutover har hun spillet med i flere forestillinger ved Den Jyske Opera.

 

9: Rikke Ganer-Tolsøe – ‘Holder fast i ingenting’ (Rune Braager, Clara Sofie Fabricius og Andrea Emilie Fredslund Nørgaard)
Rikke Ganer-Tolsøe er føtt og opvokset på den Københavnske Vestegn, og stiller med kveldens eneste låt på dansk. Hun har sunget hele sit liv, men det hele tok fart for henne, da en veninde delte et opslag på Facebook av en optræden av hende. Siden da er det gået hastigt fremad, og i dag har hun en side på Facebook med musik, hvor hun deler sine sange og coverrnumre, og hun er efterhånden blevet en efterspurgt sangerinde, bl.a. andet til bryllupper. Utover musikken bruker hun en stor del av sin til på kvindeuniverset: kvinderudenfilter.dk, som hun stiftede i 2015. Det var Sangerinden Clara Sofie Fabricius som opdagede Rikke på Instagram,da de søkte en sangerinde til låten – hun søkte ganske simpelt på #Sangerinde, og en av de første var Rikke som kom frem, og hun kunne lide hvad hun hørte og så.

 

10: Albin Fredy – ‘Music for the Road’ (Rune Braager, John Garrison og O. Antonio)
36-årige Albin Fredy er føtt i Sverige, men har boet i København de sidste 10 år. Han har hele sit liv haft med musik og show at gjøre, og har de sidste 11 år arbeidet i Wallmanns Dinnershow i Cirkusbygningen i København. De første 7 år optrådte han som sanger, og de sidste 4 år har han assisteret som instruktør og vocal coach. Han deltok i 2013 i dansk Melodi Grand Prix, og som person med musik og show, er han også svært glad for Grand Prixet. Han har ved siden av jobbet ved Wallmanns også utgivet musik selv.

 

På komponist og tekstforfatter fronten, er der spesielt 2 navne, som springer i øynene – Lise Cabble har 2 danske Eurovisjons-vinnere på CV’et, og derutover en top 5 plassering ved Eurovisjonen, og flere flotte plasseringer i danske finaler. Lars Pedersen eller ’Chief1’ har et par danske vinnere på sit CV, om end har han ikke helt nået Eurovisjons-seieren med dem. Rune Braager stiller igjen i år med låter ved den danske finale, og denne gang med hele 2 stk. Jeanette Bonde deltok i fjor årets finale, i år har hun valgt å være med på et av bidragene i stedet for. Derutover ser man navnet Clara Sofie Fabricius som er velkendt på den danske musikscene.

 

I kveld kl. 20:00 er det tid for danske Melodi Grand Prix på DR. Finalen kan ses på DR1, men det er stadig uvist om det kan ses live på nettet fra utlandet, men ellers er det ved DR’s Grand Prix sider eller unner LIVE-TV på deres hjemmeside. Finalen avgjøres av jury og seere, som deler stemmevekten lige. Den kontroversjelle østeriske vinner Conchita indtager den danske finale i kvled, hvor han kommer til å optræde – og det var jo også i Danmark, at hans seier ble en realitet i 2014.

 

Skal man tro Danske Spil, så bliver det et tæt opgjør i kveld: Rasmussen ligger til seier med odds 2,60. Derefter kommer Anna Ritsmar med 4,00 – Carlsen med 5,00 – Sandra med 6,00. Ditte Marie står til 11,00 – Albin til 12,00 – Sannie og KARUI med 20,00 – Lasse Meling med 25,00 og sidst ligger Rikke Ganer-Tolsøe med 45,00.

 

Ønsker du å høre de danske bidrag, ligger de alle i rækkefølge på bloggen, som kom ut i går kveld her på siderne. Nu er der kun å ønske velkommen til dansk Folkefest fra Aalborg!

Del:
Relaterte artikler