Detaljer på dansk Melodi Grand Prix

Lørdag kveld løp dansk Melodi Grand Prix av stablen, direkte fra Gigantium i Nordjyske Aalborg – vinneren ble Rasmussen med låten ‘Higher ground’!

 

10 bidrag kempede i går kveld om seieren i dansk Melodi Grand Prix, som ble sendt fra Gigantium i Aalborg. Verterne var igjen i år Annette Heick og Johannes Nymark, som kyndigt tok seerne igjennom kvelden. Følgende 10 bidrag var i kamp:

 

 1. Ditte Marie – ‘Riot’ (Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle)
 2. Anna Ritsmar – ‘Starlight’ (Lise Cabble)
 3. Rasmussen – ‘Higher Ground’ (Niclas Arn og Karl Eurén)
 4. Sannie – ‘Boys on Girls’ (Sannie Carlson, Domenico Canu og James Reeves)
 5. Sandra – ‘Angels to My Battlefield’ (Lars’ Chief 1′ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic og Sandra Hilal)
 6. Lasse Meling – ‘Unfound’ (Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde og TheArrangement)
 7. CARLSEN – ‘Standing Up for Love’ (Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Dave Rude)
 8. KARUI – ‘Signals’ (Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält og Jonas Halager)
 9. Rikke Ganer-Tolsøe – ‘Holder fast i ingenting’ (Rune Braager, Clara Sofie Fabricius og Andrea Emilie Fredslund Nørgaard)
 10. Albin Fredy – ‘Music for the Road’ (Rune Braager, John Garrison og O. Antonio)

 

Efter første gjennomkøring, var det tid for avstemning. Jury og seere skulle dele stemmevekten – juryen var som i fjor, sammensat av 5 fans. Medens at der ble stemt, ble det til et gensyn og genhør med Conchita og hans ‘Rise like af Phenix’. Derutover var der gensyn med adskillige øyeblikke fra Eurovisjons-historien. Derefter ble de 3 finalister presentert:

 

 • Anna Ritsmar – ‘Starlight
 • Rasmussen – ‘Higher Ground’
 • Albin Fredy – ‘Music for the Road’  

 

De 3 finalister tok endnu en tur på scenen, og det ble atter tid for å stemme. Efter endt avstemning, ble først 3. plassen avslørt, og derefter ble antallet av stemme-prosent for 2. plassen og vinneren avslørt. Derpå kunne verterne avsløre at vinneren ble Rasmussen, med låten ‘Higher ground’. Resultatet ble som følgende:

 

Vinner: Rasmussen – ‘Higher Ground’ – med 50% av stemmerne

 
2. plass: Anna Ritsmar – ‘Starlight’ – med 31% av stemmerne

3. plass: Albin Fredy – ‘Music for the Road’ – med 19% av stemmerne

 

Vinneren ble som sakt Rasmussen med det borgerlige navn: Jonas Flodager Rasmussen. Den 32-årige sanger er føtt og oppvokset i jyske Viborg, men bor i dag lidt lengere nordpå i det jyske med sin familje. Han har tidligere bl.a. lavet hyldestkonserter til navne som Elton John, Abba og danske Rugsted & Kreuzfeldt. Derutover er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, som gjør det i covernumre av de største rockhits fra 1980’erne. Han har også gjort det på den jyske musicalscene, hvor han har været med i opsetninger av ‘West side story’, ‘Rent’ og ‘Les Misérable’ – på scenerne i Aarhus og Holstebro. Han er sivilt uddannet i dramaturgi og musikvitenskap ved Aarhus Universitet, og derfor har musik og teater fyldt mye i hans liv. Sidst men ikke mindst, så arbeider Rasmussen på Scenekunstskolen ved Kulturskolen i Viborg, og som teater- og skriveverkstedsunderviser ved Aarhus Teater Læring.

 

Bak nummeret ‘Higher ground’ står den svenske duo: Niclas Arn og Karl Eurén. De har tidligere haft flere bidrag med i den svenske Melodifestivalen, hvorav det største hit har været låten ‘Kom’ med gruppen Timoteij for 8 år siden. Dessuden har Niclas Arn haft et bidrag med ved dansk Melodi Grand Prix 2014, hvor Rebekka Thornbech sang hans ‘Your lies’ til en 3. plass.

 

Dermed bliver det en vikingetogt som danskerne kommer til å ta på tur til Lisboa med. Var det rette låt som vandt? Der er kun å ønske lykke til på reisen, til Rasmussen og Danmark. 

   

 

Del:
Relaterte artikler