Ermal Meta & Fabrizio Moro for Italia

Det ble de store forhåndsfavorittene som tok hjem seieren i gårsdagens finale av Sanremo. Ermal Meta og Fabrizio Moro bekreftet rett etterpå at de skal representere Italia i Eurovision i Lisboa i mai.

Med seg til Eurovision får de låten Non Mi Avete Fatto Niente (Du har ikke gjort noe mot meg). De har selv skrevet låten sammen med Andrea Febo. Teksten i låten er ganske sterk, og omhandler krig og terror. Tittelen henspiller på at alle de forskjellige terrorangrepene som har rammet Europa, til syvende og sist ikke påvirker menneskeheten. Låten er skrevet med utgangspunkt i terroraksjonen som rammet Manchester ifjor.

Med Ermal Meta og Fabrizio Moro har Italia sikret seg to populære og rutinerte artister til å representere seg selv. Begge to har flere deltagelser i Sanremo på samvittigheten. Ermal ble senest ifjor nummer tre og Fabrizio endte på en fjerdeplass.

Ellers var det nok en lang og innholdsrik sending fra Teatro Ariston. RAI kan melde om rekordhøye seertall. Hele 12,1 millioner så på gårsdagens finale noe som ga RAI Uno en markedsandel på 58,1%. Dette er den mest sette finalen siden 2002. Tallene for hele uken er de beste siden 1999.

Italia er som en av de fem store direkte i finalen.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien